Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Rogaška v ritmu za ligo za prvaka; Šentjurčani za obstanek tudi s Petkovićem; v Šentjurju priznanje tudi Novakoviću


Kmalu se bo začel drugi del tekmovanja v prvi slovenski košarkarski ligi, kjer bo Rogaška od srede, 19. marca, ko bo gostovala pri Olimpiji, sodelovala v ligi za prvaka, Šentjurčani pa že od sobote v ligi za obstanek. Takrat jih čaka gostovanje v Mariboru.

Damjan Novaković, trener Rogaške: “V Rogaški Slatini zadeve na igrišču in v klubskih strukturah potekajo optimalno. V novem ciklu delovanja našega kluba je bil cilj uvrstitev v Ligo Telemach za prvaka in na zaključni turnir Pokala Spar. Na drugi del državnega prvenstva se aktivno pripravljamo zadnji mesec. Ekipo smo že privajali na ritem dveh tekem na teden, na kar se je dobro odzvala. V drugem delu državnega prvenstva bomo skušali doseči čim več zmag, jasno pa je, da ti ob spremenjenem sistemu tretje mesto po ligaškem delu ne bo zagotovilo, šesto pa ne odvzelo možnosti za nastop v polfinalu. Jasno je tudi, da bo vsaka uvrstitev višje prinesla boljše izhodišče, zato bomo morali igrati osredotočeno vse do konca zadnje tekme. Dali bomo vse od sebe.”  

 § § §

Košarkarjem Tajfuna se je pridružil 25-letni hrvaški košarkar (190 cm), ki bo zaigral že na prvi tekmi v ligi za obstanek, ki bo v soboto, 15. marca, v Mariboru

Šibenčan se v Šentjur seli iz Irana, kjer je branil barve Afre Khalija Farsa. Na 14 tekmah je v povprečju dosegal 15,8 točke, 4 skoke in 3,3 podaje.

Športno pot je začel v domačem mestu pri Šibenki, sredi sezone 2009/2010 pa prestopil v Široki. Naslenjo sezono je začel v Zagrebu ter z njim nastopil v Jadranski ligi, kvalifikacijah za pokal EuroCup ter nato v pokalu EuroChallenge. Ekipo je zapustil decembra ter okrepil Slavonski Brod. V dresu slednjega je nastopal v balkanski ligi, sezono pa končal kot peti strelec hrvaškega državnega prvenstva (17,4 točke na tekmo). Na Hrvaškem je nosil še dres GKK Šibenika ter Dubrovnika. Bil je hrvaški mladinski ter mladi reprezentant.

  § § §

Pri šentjurski košarkarskem kolektivu so konec prejšnjega tedna na letošnji prireditvi Športnik leta 2013 v Občini Šentjur prejeli štiri priznanja. Članska ekipa je prejela priznanje za naj ekipo, lanski trener Damjan Novaković za športnega delavca, za perspektivna športnika pa sta priznanji prejela Gašper Škoberne in Žiga Debelak, in sicer za sodelovanje na zaključnem turnirju regijskega selekcioniranja fantov letnika 2000, kar ju uvršča med najbolj nadarjene fante te generacije v Sloveniji, s tem pa sta kandidata za reprezentančne selekcije za v prihodnje.