Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

27. 1.: Šentjurčani za javna dela


Šentjurska občina ima pripravljenih osem programov javnih del, s katerimi so sodelovali na razpisu, odgovor zavoda za zaposlovanje pa še pričakujejo. Doslej so v okviru javnih del uspešno izvajali pomoč na domu ter izkopavanja na Rifniku, letos pa so pripravili še nekatere druge programe.

V sodelovanju z Javnim komunalnim podjetjem ter občinskim sekretariatom za varstvo okolja načrtujejo različna komunalna dela, radi bi tudi sestavih kataster pomembnejših onesnaževalcev, podjetij ter obrtnikov, kar bi lahko bilo v pomoč sanitarni inšpekciji.

Na prošnjo invalidov se želijo lotiti še problematike arhitektonskih ovir, v obrtni zbornici pa pospeševanja podjetništva. Nov je tudi program možnih dopolnilnih dejavnosti ob Slivniškem jezeru ter na Ponikvi, tudi v zvezi s turističnimi načrti Alposa.

Seveda v Šentjurju računajo tudi na nadaljevanje arheoloških izkopavanj na Rifniku (kjer pomagajo domači brezposelni) ter na pomoč na domu.

Pomoč starejšim občanom traja že dve leti, izvajajo jo s pomočjo Centra za socialno delo, izkazala pa se je za uspešno. Doslej je deset iskalcev zaposlitve starejšim pomagalo pri različnih opravilih, zanimanje pa narašča.

Novi tednik, 27. 1. 1994