Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 12. 12. 2013


Prometna nesreča

9. 12. 2013, v jutranjem času, se je na relaciji Podplat-Kostrivnica zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so opravili ogled nesreče in pri tem ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila na spolzkem vozišču zaradi neprimerne hitrosti glede na stanje vozišča, izgubila oblast nad vozilom. Pri tem je zapeljala v jarek ob vozišču, kjer se je vozilo prevrnilo. Policisti so voznici izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Preventivna aktivnost “BODI VIDEN BODI PREVIDEN”

Policisti izvajajo različne preventivne in represivne akcije s področja prometa, vse z namenom izboljšanja prometne varnosti. Tako so tudi 3. 12. 2013, skupaj z ZŠAM Rogaška Slatina, izvedli preventivno akcijo, s katero so želeli opozoriti pešce na nujnost nošenja odsevnih teles ali kresničk, saj vidnost v prometu pomeni tudi večjo varnost. V ta namen so na območju Rogaške Slatine mimoidočim delili kresničke in odsevne trakove. Razdeljenih je bilo 45 kresničk in 23 odsevnih trakov.

Zavedati se je potrebno, da je v prometu potrebno biti previden, kljub temu, da nosimo kresničke, odsevne trakove, cesto prečkamo na prehodu za pešce, itd., saj še vedno obstaja možnost, da voznik pešce enostavno spregleda.

Ob tem želijo policisti opozoriti tudi voznike na večjo pozornost in skrb za pešce, kot najranljivejšo in bolj ogroženo skupino udeležencev v prometu, saj se pogosto zgodi, da prihaja do prometnih nesreč tudi na prehodih za pešce.

 

 

                                                              Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I