Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Peter Volovšek naj osebnost Rogaških novic, Branko Pucelj prejemnik priznanja za življenjsko delo


Peter Volovšek naj osebnost Rogaških novic, Branko Pucelj prejemnik priznanja za življenjsko delo Peter Volovšek, direktor in solastnik podjetja MOS Servis iz Rogaške Slatine, je naj osebnost Rogaških novic 2013. Tako so odločili bralci lokalnega časopisa Rogaške novice. Branko Pucelj, nekdanji direktor Steklarske šole Rogaška Slatina, je prejel priznanje za življenjsko delo po odločitvi uredništva lokalnega časopisa. Priznanji so podelili na tradicionalnem Miklavževem zajtrku Rogaških novic in Radia Rogla, ki je danes potekal v Aninem dvoru v Rogaški Slatini.

“Zelo sem počaščen. Človek ne dela za to, da bi prejemal priznanja ali bil posebej počaščen za življenjsko delo. Lepo je, če okolica, družba, v kateri živiš, opazi tvoje napore. Za vsakim priznanjem ne stojim samo jaz. Priznanja ne moreš deliti, vendar je vsako priznanje tudi nagrada ljudem, s katerimi delaš. Pa ne samo v službi; to je tudi priznanje družini,” je ob prejemu priznanja uredništva Rogaških novic za življenjsko delo povedal Branko Pucelj.

Širša javnost Branka Puclja pozna kot dolgoletnega direktorja Steklarske šole Rogaška Slatina. Bil je dejaven v sindikatu delavcev kemične, gumarske in nekovinske industrije, štiri leta je vodil izvršni svet nekdanje skupne Občine Šmarje pri Jelšah. Bil je med ustanovitvenimi člani slovenskega viteškega reda. Dejaven je v slatinskem teniškem klubu, dva mandata je bil predsednik slatinske športne zveze. Zdaj je upokojen.

“Presenečen sem, da so me bralci Rogaških novic izbrali za naj osebnost. Tega nikakor nisem pričakoval, saj je bila konkurenca nominiranih za ta naziv izjemno močna. Seveda sem naziva zelo vesel,” je Peter Volovšek dejal vidno presenečen po razglasitvi rezultatov glasovanja.

Peter Volovšek je direktor in solastnik podjetja MOS Servis iz Rogaške Slatine. Podjetje je bilo letos v ožjem izboru za najhitreje rastoče podjetje v savinjsko-zasavski regiji. Podjetje zaposluje več kot 110 ljudi. Ukvarja se z montažo industrijskih linij, njihovi delavci so na gradbiščih od Kitajske preko Evrope do Združenih držav Amerike. Peter Volovšek ima izreden posluh za potrebe okolja, v katerem dela, zato MOS Servis pomaga številnim društvom in klubom.

Branko Pucelj je priznanje za življenjsko delo prejel iz rok lanskega dobitnika laskavega priznanja Francija Černelča. Foto: Foto Zorin Janko Zorin ml.Za naziv osebnosti Rogaških novic 2013 so bili nominirani (po abecednem vrstnem redu): Darko But (direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje), Vinko But (direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah), Francka Javeršek (predsednica Društva kmetic Ajda), Majda Kramberger (predsednica Društva žena Rogatec), Mirela Kunst (vsestransko dejavna v Bistrici ob Sotli), Srečo Kunst (gostilničar iz Bistrice ob Sotli), Damjan Novakovič (trener članske ekipe Košarkarskega kluba Rogaška Crystal), Zdravko Počivalšek (direktor Term Olimia Podčetrtek), Miroslava Romih (direktorica invalidskega podjetja Kip vizija Lesično) in Peter Volovšek (direktor in solastnik podjetja MOS Servis).