Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprli odsek prenovljene ceste Olimje-Rudnica (foto in video)


Zadnji novembrski petek je v Olimju pri Koči pri čarovnici potekalo slavnostno odprtje prenovljene dvokilometrske ceste Olimje-Rudnica, zaključni del investicije, sofinancirane s 23. člena Zakona o financiranju občin Rekonstrukcije lokalnih cest v občini Podčetrtek, odsek Olimje. Gre za odsek, ki je znan po zelo zahtevnem terenu za gradnjo cest.

Slovesnosti, ki jo je povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik, so se poleg župana Petra Misje udeležili še zaposleni na Občini Podčetrtek, častni občan občine Podčetrtek pater Ernest Benko, nekdanji ravnatelj OŠ Podčetrtek in prav tako častni občan Jože Brilej, domačini ter ostali obiskovalci. Uvodoma je prisotne pozdravil župan Peter Misja, ki je izpostavil dejstvo, da so po nekaj letih poskusov rekonstrukcije ravno tega dela ceste, ki ima posebno statistiko proženja številnih plazov, končno zaključili celovito prenovo te ceste, ki med drugim vodi do vse bolj priljubljene turistične atrakcije – Koče pri čarovnici.

 

Misja je med drugim tudi izpostavil, da je pri rekonstrukciji približno dveh kilometrov ceste veliko prispeval tudi domačin, ki je sicer bil tudi podizvajalec, g. Toplišek, ki prostovoljno uredil brežine in ravno zaradi tega so cesto lahko še bolj razširili. Pridobitev ima poleg novega asfalta urejeno tudi odvodnjavanje. Župan je predstavil nekaj načrtov, ki jih bodo realizirali v prihodnjem letu.

Pred zbrane je stopil tudi nekdanji ravnatelj OŠ Podčetrtek, častni občan in ustanovitelj znamenite Koče pri Čarovnici Jože Brilej, ki se je pristojnim zahvalil za prenovo ceste. Slednje je po njegovih besedah tudi dodana vrednost turistični ponudbi. 

Prenovljena cesta je varnejša in prijaznejša tako do domačinov kot do turistov
Prenovljena cesta je varnejša in prijaznejša tako do domačinov kot turistov

Po glasbeni točki in blagoslovu patra Ernesta Benka, se je v imenu “hribovskih Olimcev” za novo pridobitev zahvalil tudi domačin, g. Šoštarič. Po slavnostnem prerezu traku je sledila pogostitev in druženje na parkirišču pri Koči pri čarovnici.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem nam je župan občine Podčetrtek Peter Misja zaupal nekaj podrobnosti rekonstruirane ceste Olimje-Rudnica, ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij (klik!), posnetih na odprtju ceste.

 

 

 

 

eH