Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Komedija “Boris, Milena, Radko” v gledališču KD Šmarje pri Jelšah (foto, video)


Letošnji šmarski abonmajski program se je po gostovanju v Mestnem gledališču ljubljanskem minuli petek nadaljeval v prenovljenem dvorani domačega Kulturnega doma, kjer so gledališčniki ljubljanske Drame uprizorili komedijo Boris, Milena, Radko. Dvorana je pokala po šivih – tako od smeha, kot od obiskanosti. 

 

“A ti skušaš meni povedati, da si se zatreskala?” je en izmed prvih stavkov, v katerih obiskovalcem hitro postane jasno, o čem bo tekla beseda. Dva moška, oba zaljubljena v isto žensko. Pred gledalci se odvija komična igra, kjer se upokojena igralka Milena (Milena Zupančič) znajde v ljubezenskem trikotniku z njenim dolgočasnim, v hišo zaprtim možem Radkom (Radko Polič) in upokojenim ter šarmantnim kapitanom dolge plovbe, Borisom (Boris Cavazza).

Novonastala ljubezen med Mileno in Radkom ne razburi zgolj Borisa, temveč tudi njegovo mamo, ki jo odigra odlični Alojz Svete in hčerko (Nina Valič). Zgodba nedvomno s svojimi dialogi vzbuja tako presenečenje kot napad smeha. Ljubezenski in erotični incidenti treh starejših ljudi, je presenetila marsikoga, a na koncu pustila nasmešek na obrazu vsakega.

Igralci
»To je čas nirvane. kaj bi pa ti rada? Saturnovo leto, poplave, potrese, požare, sneg v avgustu, češnje v decembru?«
Dušan Jovanović 

Kot je zapisala Zala Dobovšek (Delo): Interpretativna vitalnost, odrska kondicija in igralska sla Milene Zupančič, Radka Poliča in Borisa Cavazze pa nedvomno ostajajo razlog, da uprizoritev zavibrira kot dragocena rekonstrukcija nekdanjih čustev in obenem docela zrel ter priseben pogled na nepredvidljivost življenja. 

S predstavo Boris, Milena, Radko pa se kulturno-umetniško-zabavni program v KD Šmarje pri Jelšah to četo še ne zaključuje. V naslednjih dneh se lahko udeležite enega od spodaj naštetih dogodkov, po novem letu, 11. januarja pa bo Šmarje gostilo znani muzikal z Avsenikovo glasbo Bila sva mlada oba.

ČETRTEK, 26. 12. 2013, ob 18. uri: PRAZNIČNI KONCERT GODBE NA PIHALA ŠMARJE PRI JELŠAH

PETEK, 27. 12. 2013, ob 18. uri: SREČANJE BRALNEGA ŠTUDIJSKEGA KROŽKA

PONEDELJEK, 30. 12. 2013, ob 16. uri: Kino predstava THOR: SVET TEME

Vabljeni k ogledu spodnjega videa, kjer smo o vtisih s predstave povprašali obiskovalko Danijelo Florjanc. Oglejte si tudi našo fotogalerijo (klik!).

 

 f,t,v:Kristina Strašek