Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Padavinske vode bodo po novem zaračunavali tudi na Kozjanskem in Obsotelju


Pet občin Kozjanskega in Obsotelja bo v kratkem sprejelo odlok, po katerem bodo od februarja 2014 občani petih občin s strani podjetja OKP začeli prejemati višje položnice. Podjetje OKP bo položnicam za komunalo dodalo novo postavko, strošek padavin.

Po poročanju rtvslo.si je direktor komunalnega podjetja OKP Bojan Pirš pojasnil, da bodo nov strošek plačevali tisti, ki imajo strešne odvode speljane v kanalizacijo, tisti, ki imajo padavinsko vodo speljano v naravo, pa ne. Po njegovih besedah se bo torej zaračunavala tista voda, ki odteče v kanalizacijo, saj se ob nevihtah nivo podtalnice poveča. Strošek za gospodinjstvo bo odvisen od površine strehe in načina kanalizacijskega sistema.

Odlok, ki ga bo v kratkem najprej obravnaval občinski svet Rogaške Slatine, kmalu pa še druge občine Obsotelja in Kozjanskega (Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli), predvideva, da bodo nove cene komunalnih storitev veljale od prvega januarja prihodnje leto, prve položnice, kjer bo obračunan strošek padavin, pa bodo gospodinjstva prejela februarja. Gospodinjstva bodo tako plačevala dajatev, ki za 100 m2 strešne površine znesek na položnici lahko zviša tudi za 2 evra.

Komunalno podjetje OKP bo na gospodinjstva omenjenih petih občin že decembra poslala informativne izračune novih cen, ki bodo vključevali površino strehe in način odvajanja padavin. S tem bodo lahko gospodinjstva uskladila morebitne napake in podala ugovore, na podlagi katerega bo komunalno podjetje potem vnovič presodilo o zaračunani ceni za odvajanje padavinskih voda.

Več na rtvslo.si