Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznovanje 120. letnice PGD Planina pri Sevnici z ansamblom Unikat (foto, video)


Prostovoljno gasilsko društvo Planina pri Sevnici je v soboto, 24. avgusta 2013, pripravilo sprejem novega vozila za prevoz moštva in motorne brizgalne ter gasilsko povorko ob svečanem dogodku – 120-letnici gasilskega društva. Po končanem uradnem delu je zbrane obiskovalce zabaval Ansambel Unikat.

Na Planini pri Sevnici je bilo te dni izredno svečano vzdušje, saj je tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo praznovalo visok jubilej, in sicer 120-letnico delovanja društva. Ob tem visokem jubileju so pripravili gasilsko povorko z mimohodom praporjev prostovoljnih gasilskih društev iz gasilskih zvez Šentjur, Celje, Radeče, Šmarje pri Jelšah, Vojnik – Dobrna, Slovenske Konjice, Zreče – Vitanje, sledil je mimohod gasilcev iz gasilskih zvez, za njimi pa so se zvrstile tri konjske vprege z gasilskimi vozovi, gasilsko vozilo, ki je prvo vozilo po slovenskih cestah, sledila pa so jim gasilska vozila iz različnih društev. 

Po zaključeni gasilski povorki pa se je dogajanje prestavilo na glavno prizorišče pod šotor nasproti gasilskega doma. Po zaigrani državni himni je predsednik PGD Planina pri Sevnici Andraž Hladin predstavil delovanje društva od leta 1893 pa vse do danes. V svojem nagovoru je povedal, da je njihova največja želja, da bi lahko zgradili nov gasilski dom, saj je obstoječ premajhen za normalno delovanje društva. V ta namen so pred leti kupili zemljišče, vendar pa postopki za spremembo namembnosti zemljišča, ki je glavni pogoj za pričetek gradnje, trajajo predolgo.

Gasilci se vseeno nadejajo, da bodo lahko 130-letnico delovanja praznovali v novem gasilskem domu. Na praznovanju visokega jubileja so bili prisotni tudi nekateri visoki gostje, in sicer podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin, podžupan Občine Šentjur Robert Polnar, načelnica upravne enote Šentjur Marjana Metličar, župan Občine Kozje Dušan Andrej Kocman, župan Občine Dobje Franc Leskovšek, ob visokem jubileju pa so jim prišli izreči dobre želje tudi njihovi prijatelji iz Nemčije.

Na prireditvi so gasilcem podelili tudi plamenice, odlikovanja, donatorjem in sponzorjem pa so v zahvalo za donirana sredstva podelili tudi plakete. Novo pridobitev gasilsko vozilo za prevoz moštva in motorno brizgalno je, kot se za takšen dogodek spodobi, blagoslovil duhovnik Jože Vengust. 

Po končanem uradnem delu pa se je pričela veselica z Ansamblom Unikat, ki je zbrano množico zabaval do zgodnjih jutranjih ur. Vse obiskovalce so povabili tudi na njihov koncert, ki bo v petek, 30. avgusta 2013, v Gorici pri Slivnici, po koncertu pa obljubljajo še veselico, ki bo trajala pozno v noč. 

 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik