Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 8. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 13. do 19. 8. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 7

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 41
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 82
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC  – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 


TOREK, 13. 8. 2013

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

Tega dne so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju Nasilništva v družini, kjer je sin izvajal fizično nasilje nad svojim očetom, saj ga je pretepel. Sinu je bil s strani policistov izrečen ukrep prepoved približevanja, katerega je v nadaljevanju podaljšal tudi preiskovalni sodnik. Zoper nasilneža sledi kazenska ovadba.


ČETRTEK, 15. 8. 2013

RAZGRAJAČ

Tega dne je na OKC PU Celje obvestila občanka, da njen mož razbija po vratih in hoče vlomiti. Policisti so na kraju ugotovili, da se kršitelj ni hotel pomiriti, prav tako je zmerjal policista, zato mu je bilo odrejeno pridržanje, pri tem so bila uporabljena prisilna sredstva. Za navedeno početje si je prislužil tudi plačilni nalog.


PETEK, 16. 8. 2013

PROMETNA NESREČA NA IZVOZU IZ AVTOCESTE

Šentjurčan se je tega dne peljal z osebnim avtomobilom po avtocesti iz Celja, pri tem pa je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča in trčil v prometne znake. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola, mu je bil izdan plačilni nalog.

PRETEP V LOKALU

V nedeljo v zgodnjih jutranjih urah je mlad nadebudnež v znanem lokalu v Šentjurju s kozarcem udaril drugega fanta po levem ušesu in ga lahko telesno poškodoval. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.


NEDELJA, 18. 8. 2013

TATVINA TORBICE NA POČIVALIŠČU

Na območju celotne RS prihaja na počivališčih avtoceste najprej do poškodovanj pnevmatik, nato pa do tatvin torbic in denarnic iz vozil. Počivališče ZIMA iz tega ni izvzeto, saj se je letos zgodilo že več KD tatvin. Do takšnega primera je prišlo okoli 05.00 ure v nedeljo, ko so NN storilci na drzen način iz vozila odtujili denarnico drž. Romunije. Oškodovan je bil za okoli 300 €. Policisti bodo okrepili nadzor na tem območju, vse občane pa se opozarja na previdnost, če bodo počivali na počivališčih avtocest.

 


PONEDELJEK, 19. 8. 2013

POŠTNA GOLJUFIJA

Ob navedeni uri sta na PP prišla mati in sin. Mati je prijavila goljufijo pri nakupu telefona preko interneta, portala bolha.com, kjer oseba prodajala telefon znamke Sony, Xperia T. S sinom sta si pošiljala e-mail sporočila, v petek 16. 8. 2013 pa sta se dogovorila za prodajo/nakup. Tega je poštar prinesel paket s prevzemom po plačilu kupnine in stroškov pošiljanja (190 evrov). Ko je sin odprl paket, pa je ugotovil, da v paketu ni telefona temveč 3 zgoščenke z risankami. Policisti bodo po ugotovitvi storilca zoper navedenega podali kazensko ovadbo, vse občane pa se opozarja na previdnost pri nakupih po pošti.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP

cialis