Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z nasmehom v očeh v poletno noč(FOTO/VIDEO)


V soboto, 22. junija 2013, se je odvil prvi samostojni koncert Ane Ferme ob spremljavi Big banda Šmarje pri Jelšah z naslovom »Z nasmehom v očeh v poletno noč«.

Koncert so otvorili z izvrstno izvedbo skladbe Poletna noč in že takoj se je začutilo, da bo večer poln emocij, pozitivne energije in presežkov. Ana Ferme je skupaj z Big bandom Šmarje pri Jelšah, ki deluje pod umetniškim vodstvom Kaje Bicskey, pripravila nepozaben večer slovenskih in tujih uspešnic, ki so ga dopolnili čudoviti glasovi treh spremljevalnih vokalistk Kaje Humski, sicer članice big banda, Tjaše Šuc in Martine Rančigaj, ki je poskrbela za njihovo uigranost, odličen in vedno bolj prepoznaven plesni par Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, zelo dobro  ozvočenje ter svetlobni efekti. Čaroben večer, ki so ga Ana in bigbandovci pričarali približno 700 obiskovalcem na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom, bodo vsi zbrani najbrž pomnili še dolgo časa. 

Koncert je bil tematsko razdeljen na dva sklopa. V prvem delu so nastopajoči obiskovalce očarali s slovenskimi zimzelenimi skladbami kot so Med iskrenimi ljudmi, Dan ljubezni, Zato sem noro te ljubila, Na vrhu nebotičnika in Ne čakaj na maj, drugi del koncerta pa je bil prepleten s tujimi skladbami – začel se je z ganljivo izvedbo skladbe At last, ki jo je Ana zapela ob spremljavi Blanke Čakš na klavirju, sledile pa so bolj energične skladbe, kot so instrumentalna Chameleon, Hit the Road Jack, Stuck, Walking on Sunshine, Proud Mary ter I will survive.    

Ana je poleg šmarskega big banda k sodelovanju povabila odličnega pevca, sicer člana zasedbe Štajerskih 7 g. Borisa Pokorna, ki je hkrati tudi Anin profesor kemije. Slednji je najprej ob Blankini klavirski spremljavi zapel Pestnerjevo Mati bodiva prijatelja, ki jo je poklonil Anini mami ge. Renati, nato ob spremljavi big banda skladbo Gigolo, sledil pa je še duet z Ano v skladbi Volim osmijeh tvoj. 

 

 

Big band je posebej za to priložnost k sodelovanju povabil solo trobentača osrednjega državnega Orkestra Slovenske filharmonije g. Franca Kosema, ki je leta 2003 za izjemne umetniške dosežke prejel študentsko Prešernovo nagrado ljubljanske Akademije za glasbo ter pozavnista Mateja Leskovarja in Davida Kajiča. Za povezovanje in dobro vzdušje na odru sta poskrbela Maja Ratej in Aleš Novak. 

Kot nam je v intervjuju zaupala 17-letna Ana Ferme, sta se ji letos uresničili dve dolgoletni želji: imela je svoj prvi samostojni koncert, hkrati pa je postala tudi članica Big banda Šmarje pri Jelšah. Več o njenih vtisih o koncertu si lahko ogledate v spodnjem intervjuju.  

 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!).

v/t/f: Dejan Hribernik