Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Parkirišče pri Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah uradno predana namenu (foto in video)


Minuli torek je pred športno dvorano OŠ Šmarje pri Jelšah potekalo odprtje parkirišč za potrebe šole, vrtca in športne dvorane. 27 dodatnih parkirnih mest, ki so sicer v uporabi že od lanske jeseni, in urejen izvoz iz parkirišč, sta velik doprinos in dodana vrednost načrtom, ki jih je OŠ Šmarje skupaj z Občino Šmarje realizirala v zadnjem desetletju.

Na slovesnem odprtju so bili poleg ravnatelja Stanka Šketa in kolektiva vodstva OŠ Šmarje pri Jelšah prisotni tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Jožef Čakš in nekateri člani občinske uprave, ki so v zadnjem desetletju aktivno sodelovali pri urejanju, načrtovanju in realizaciji začrtanih del. 

Po uvodnem nastopu harmonikašice, učenke OŠ Šmarje pri Jelšah, je zbrane nagovoril župan Jožef Čakš. Uvodoma je izpostavil dosežke, katerih otvoritve so potekale v minulem tednu (odprtje kolesarske steze in ceste v Spodnje Selce) in bodo še potekale v tem tednu (odprtje parkirišča pri OŠ Šmarje, odprtje prostorov Društva kmetic Ajda, zaključek del kanalizacije v naselju Šmarje).

Odprtje so z nastopi popestrili učenci OŠ Šmarje pri Jelšah
Odprtje so z nastopi popestrili učenci OŠ Šmarje pri Jelšah

Prav je, da damo poseben pomen tudi parkirišču, ki je tukaj narejeno, mogoče se bo komu zdelo, da morda ne gre za neko večjo stvar, ampak če vemo, da smo prišli do 27 novih parkirišč, da je investicija, skupaj z javno razsvetljavo vredna okoli 70.000 evrov, potem vemo, da je to velika in dobra pridobitev in tudi odzivi tako s strani staršev kot zaposlenih v šoli so izredno pozitivni”, je med drugim povedal župan. Zahvali se je tudi vsem, ki so sodelovali pri tej ureditvi

Ob tej priložnosti je ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket podelil fotografije OŠ Šmarje pri Jelšah z okolico, ki je v zadnjih letih s številnimi gradbenimi in energetskimi posegi močno spremenila podobo. Fotografije so poleg župana prejeli Zlatka Pilko, Peter Planinšek, Simona Dobnik, Bojan Žaberl in Damjan Boštjančič.

 

Po podelitvi je sledil nastop harmonikašice, smeh pa je na usta narisal skeč učencev OŠ Šmarje pri Jelšah. Zaključno besedo je zbranim namenil ravnatelj Stanko Šket, ki je izpostavil, da se je v zadnjih letih “na tem hribu” resnično veliko postorilo. Obenem je pohvalil učence in učenke OŠ Šmarje pri Jelšah, ki iz leta v leto dokazujejo svoje znanje in dosežke tako na lokalni kot na državni ravni. Izrazil je upanje, da bodo tudi v prihodnje mlajši rodovi nadaljevali dobro in konstruktivno zastavljeno delo, ki so ga do sedaj skozi vsa leta izvajali tako OŠ Šmarje pri Jelšah kot celotna občinska uprava.

Po uradnem delu je sledila pogostitev v zimskem atriju OŠ Šmarje pri Jelšah. Pred kamero smo povabili župana Jožefa Čakša, ki je med drugim povedal, kakšni so načrti glede cestne povezave s strani Grajskega loga, s čimer bi bila šola (s cesto) povezana tudi z zahodnim delom kraja Šmarje. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na odprtju parkirišč pri OŠ Šmarje.

 
v/t/f: eH