Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začela se je rekonstrukcija telovadnice OŠ Planina pri Sevnici


Aktualna, 1,5 milijona evrov vredna prenova telovadnice, je še zadnja v sklopu treh faz zajetnega projekta rekonstrukcije in dozidave OŠ Planina pri Sevnici. S to prenovo bo šola dokončno pridobila modernizirane, bolj funkcionalne ter učencem in osebju prijaznejše prostore, ki so primerni za izvajanje devetletnega programa.

Dve obsežni in finančno zahtevni fazi prenove šole sta bili v prejšnjih letih že uspešno izvedeni. Zatem, ko je Občina Šentjur v oktobru 2010 pridobila gradbeno dovoljenje za tri faze gradnje, je v letu 2011 OŠ Planina pri Sevnici najprej dobila povsem novo zunanje večnamensko športno igrišče, lani pa so šolarji in zaposleni vstopili v povsem prenovljeno stavbo šole, Pravkar pa se je pričela še tretja faza prenova stare in dotrajane telovadnice OŠ Planina pri Sevnici.

Spomnimo, da je bila telovadnica zgrajena 1971 leta za potrebe izvajanja programa osemletke. Od odprtja objekt ni bil bistveno prenovljen. S prehodom na 9-letni program so se pojavile potrebe po dodatnih šolskih prostorih, saj obstoječi prostori telovadnice več ne zadovoljujejo potrebam, kot jih nalaga program devetletke. Občina Šentjur je tako pristopila k rekonstrukciji in dozidavi.

Na osnovi zahtev za preureditev prostorov telovadnice pri osnovni šoli Planina pri Sevnici za potrebe devetletne osnovne šole je bila izdelana PGD projektna dokumentacija, projektantske družbe Studio list d.o.o. iz Celja. Prenovljena telovadnica bo v pritličju poleg vadbenega prostora, ki ga bo s predelno dvižno zaveso možno predeliti, vključevala shrambne prostore za vadbeno orodje ter športne rekvizite in območje za pomične tribune. Prav tako je predvidena tudi sodniška niša, v nadstropju bo galerija z dostopom do izvlečnih tribun ter v etaži sanitarije za obiskovalce.

Občina Šentjur je na podlagi izvedenega javnega naročila sklenila pogodbo z najugodnejšim ponudnikom Remont d.d., Celje za rekonstrukcijo in dozidavo telovadnice pri OŠ Planina pri Sevnici. Dela so se pričela v mesecu maju 2013, zaključena pa naj bi bila do konca leta 2013. Predvidena vrednost celotne investicije gradnje, opreme in projektne ter investicijske dokumentacije je 1,5 milijona evrov. Občina Šentjur je na razpisih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter razpisu Fundacije za šport pridobila sofinancerka sredstva v višini 470.045,00 evrov.

 

t/f: Občina Šentjur