Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi Slatinčani si želijo zunanjega fitnesa na atletski stezi


Med mladimi Slatinčani že leto dni dozoreva ideja o postavitvi zunanjega fitnesa na atletski stezi pri II. OŠ Rogaška Slatina. Rogaška Slatina že en takšen fitnes ima, in sicer med OKP Rogaška Slatina in Zdravstvenim domom, ki je pretežno v rabi varovancev Pegazovega doma, čeprav je namenjen vsem generacijam. Tokrat pa si mladi Slatinčani želijo ustvariti zunanji fitnes pri II. OŠ Rogaška Slatina, kjer lahko na zunanjih igriščih in seveda atletski stezi vidimo, da mladi te površine številčno koristijo in si še želijo dodatnih aktivnosti.

 

Na atletski stezi se že kar nekaj časa izvajajo funkcionalni treningi posameznikov, Elio Artič, pobudnik postavitve zunanjega fitnesa, pa nam je sporočil, da bi za uspešnejšo vadbo funkcionalnega treninga morali dati poudarek tudi na kalisteniki (vadbi z lastnim telesom). Postavljeni objekti bi tovrstno vadbo zagotovo izpopolnili. S to potezo bi atletska steza postala izpopolnjen prosto za izvajanje aerobnih in anaerobnih aktivnosti, to bi bil prostor, ki bi spodbujal zdrav način življenja in ozaveščal ljudi pomembnosti telesne aktivnosti. Ti telovadni objekti bi spodbudili širšo skupino ljudi, vključno z današnjo mladino, ki dandanes nosi nadimek »kavč generacija«, h kvalitetnemu preživljanju prostega časa. Navsezadnje je človek ustvarjen za gibanje.

Avtor skice: Igor Krivec

Tako se je druščina prijateljev, ki jih druži šport, odločila, da bodo poskusili idejo zrisati na papir in nato na atletsko stezo. Kaj so naredili do sedaj? Zbirali so predloge in izdelali domače skice, ki so jih nato spravili v konceptno računalniško obliko in projekt predstavili zaposlenim na Občini Rogaška Slatina. »Odziv zaposlenih je bil pozitiven, kar nam je dalo dodaten zagon za izpeljavo projekta,« pravi Elio Artič.

Avtor skice: Igor Krivec

Projekt bodo uresničili iz prostovoljnih prispevkov (ne glede na vsoto), ki se bodo začeli zbirati v naslednjih dneh. Mladi si želijo, da bi njihove ideje zaživele in vsak posameznik lahko k temu tudi prispeva s finančnim doniranjem (več informacij na [email protected]).

J. C.