Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski že 10. maturantski ples


Dan delovnih žena ali kar dan žena je bil letos za slatinske maturante, profesorje in starše prav poseben, saj so v športni dvorani Janina bili del prav posebnega dogodka, ki se vsakemu posamezniku zgodi samo enkrat v življenju. Obeležili so namreč že kar 10. maturantski ples gimnazijcev!

Letos je odplesalo četvorko manj kot 60 maturantov, kar pomeni, da gneče in neprijetnega prerivanja ni bilo. Vsako leto poudarjajo ŠCRS-jevci, da je njihova majhnost prej pozitivna, kot negativna, saj tudi na takšnih posebnih dogodkih lahko pride v ospredje individualno večina dijakov.

Maturantje so z nami delili nekaj svojih občutkov s plesa.

Uroš Krivec: “Kot vsak maturant, sem tudi sam nestrpno pričakoval maturanstki ples. Vedno bližje, kot je bil, bolj sem čutil, da nekaj je v zraku. Če je bila to negativna ali pozitivna napetost, vam znam povedat. Vem pa, da ko smo stopili na plesišče in je šlo vse za res, je ta trema izgnila in sem preživel čudovit večer ter noč. Nikoli ne bom pozabil scen l laseršova in polnočne četvorke. Z veseljem bi še večkrat ponovil maturantski ples!

Teja Hauptman: “Maturantski ples – ko slišim ti dve besedi, me preplavijo čustva, ki jih je z eno besedo nemogoče opisati. Dogodek, ki se zgodi samo enkrat v življenju in ki nas, dijake, še intenzivneje poveže v eno samo celoto. V očeh gledalcev je to le še ena prireditev, a za nas – večni, lepi spomin. Nervozo in napetost na generalki, tonski vaji, preoblačenju in začetnem mimohodu, je kmalu zamenjala sproščenost in prvi plesni koraki. To je bil večer, ki nam je verjetno vsem minil z bliskovito hitrostjo, a bodo zato spomini nanj toliko lepši in daljši.”

Jan Petek Bahar: “Na maturantskem sem zelo užival. Vse mi je bilo všeč, najbolj pa sem užival na plesu. Glasba je bila super, prav tako samo vzdušje. Treme nisem imel, preplavljalo me je le veliko navdušenje.Tudi slikanje s plesalko je bilo noro zabavno, saj sva si sama si izbirala zanimive poze. Po uradnem delu se je zabava še bolj razživela. Plesali smo do jutranjih ur, vse dokler niso dvorane zaklenili. Temu primerno smo morali imeti zaključek še na t.im. after partyju, sam pa sem šel zjutraj s sošolci šli na tople kruhke, spal pa sem le 2 uri in pol. Zbudil sem se spočit in s popolnoma novimi čudovitimi spomini. Če bi lahko, bi maturantski ples ponovil vsaki teden.” 

Anamarija Gavez: “Maturanstki ples je bila nepozabna noč. Odplesali smo s ponosom, da smo že nekaj dosegli v svojem življenu in se pokazali v najbolši luči pred starši, profesorji, ostalimi gledalci in predvsem sami sebi. To je ena izmed izkušenj, ki bi si jo želela ponoviti, vendar žal vem, da to ni mogoče”. 

Aljaž Božičko:”Za nami je krasen večer, vendar bom za razliko rekel, da me sam večer ni toliko zabaval kot pot do njega. Vse te plesne, pevske, govorne vaje, ki so nas kalili dokler nismo vendarle uspeli ustvariti Maturantskega plesa kot se spodobi. Nekateri bodo rekli, da je bil to naš večer. Jaz pravim, da to ni povsem res. Maturantski ples je šov. Je veličastna predstava za občinstvo. Predstava generacije. Šele ko smo sposobni tako dijaki kot gostje uživati v našem trudu smo resnično uspeli. In kolikor sem slišal nam je uspelo. Hvala vsem, ki ste k temu prispevali, kajti vsak, ki je k tej predstavi prispeval, je prispeval del sebe. In ta del je doživel svojih pet minut slave. Čestitke.”   

Matjaž Jarkovič:”Po trimesečnih plesnih pripravah na maturantski ples je bilo izjemno veliko smeha, zabave in “švicanja”. Maturantski ples pa sem doživel izjemno lepo, prevzela me je športna dvorana, preurejena v svečan prostor in še posebej, ko se je napolnila z lepotci in lepoticami v elegantnih oblekah. Po uradnem delu pa je sledila še after zabava; bil je dober žur, ki se je prevesil do jutranjih ur.”

e 

t/f: ŠR