Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 26. 3. 2013


Poškodoval vozila

20.3.2013 so bili policisti obveščeni, da je neznanec v Rogatcu poškodoval več vozil. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja dejanja. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je neznanec s kovinskim predmetom v noči iz 19. na 20. 3. poškodoval barvo na več vozilih. Poleg tega je na enem izmed vozil predrl pnevmatiko. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Izsilil prednost

25. 3. 2013, okoli 5.45 ure, se je v Rogaški Slatini, na Cvetličnem hribu, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Kršitelju so policisti izrekli globo zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Vozil pod vplivom alkohola

25.3.2013, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže očitne znake alkoholiziranosti in zato so mu policisti odredili preizkus z alkotestom. Alkotest je pri preizkusu pokazal prisotnost 1.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Praznovanje velikonočnih praznikov – opozorilo POLICISTOV;

Pred nami so velikonočni prazniki, ki so tradicionalno povezani z uporabo karbida za pokanje. Ob tem velja opozoriti vse, ki se uporabi karbida v tem času ne morejo izogniti, da so pri rokovanju z njim posebej previdni. Še posebej opozarjamo, da se tega početja ne lotevate pod vplivom alkohola.

V preteklih nekaj letih na območju Policijske postaje Rogaška Slatina nismo obravnavali nesreče zaradi pokanja s karbidom v času velikonočnih praznikov. Kljub temu pa smo obravnavali dve hujši nesreči zaradi nepravilne uporabe eksplozivih sredstev, ki sta imeli za posledico posebno hude telesne poškodbe.

Na velikonočni ponedeljek, je v dopoldanskem času, v Rogaški Slatini predvideno žegnanje motorjev pred začetkom motoristične sezone. Ob tem opozarjamo vse udeležence, da pri prihodu in odhodu upoštevajo cestno prometne predpise. Policisti bodo ta dan v Rogaški Slatini poostreno nadzirali udeležence v cestnem prometu in  zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

 

 

                                                             Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I