Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sneguljčica in 7 smrkcev v Šmarju (foto,video)


Zadnji petek v mesecu februarju in hkrati zadnji dan počitnic je v šmarske kulturnem domu doživela svojo uprizoritev predstava – mjuzikl Sneguljčica in 7 Smrkcev.

Aktivne počitnice, kot je imenoval Klub študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) ta svoj gledališki projekt, je poskrbel, da so se osnovnošolci, srednješolci in študentje družili cel teden – od ponedeljka do petka ter skupaj ustvarili pravo gledališko predstavo. V samo dobrih 15 urah!

Natalija Šraml, aktivna članica KŠŠO-ja, je spisala igro, ki je kombinacija klasične Sneguljčice in Smrkcev, današnjih ponovno slavnih risanih junakov, kar je gledalce ob gledanju in tudi same igralce še bolj pritegnilo. 

Vlogo Sneguljčice je imela Eva, zlobne kraljice Tajda, zrcala in Smrkete Ana, Puhlice in lovca Tinkara, Vicka Lara, ata Smrka Tina in Zmrde druga Ana. Za princa pa je vskočila kar ena izmed dveh režiserk – Barbara Rehar.  

Mojca Žerak, druga režiserka, je poudarila, da so otroci sami z njuno pomočjo ustvarili sceno, hkrati pa vsaki dan dopolnjevali igro s svojimi plesnimi, akrobacijskimi in drugimi idejami.

Spodaj si lahko ogledate delček predstave in prisluhnete pogovoru z režiserkama Mojco in Barbaro.

 

 

 

V naši fotogaleriji si lahko pogledate nekaj utrinkov s predstave.

t/f/v: ŠR