Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 30. 1. 2013


Najdena mobilna telefona

21.1.2013 je bil v Rogaški Slatini najden mobilni telefon znamke Samsung, srebrne barve. Prav tako je bil dne 28.1.2013 v Rogaški Slatini najden mobilni telefon znamke Ericsson R 600. Mobilna telefona se sedaj nahajata na Policijski postaji Rogaška Slatina, kjer ju lastnik lahko prevzame.

Ilegalni prestop državne meje

24.1.2013, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina opravljali kontrolo prometa ob državni meji v Rogatcu. Pri tem so ustavili voznika osebnega avtomobila tujih registrskih številk. Ob ustavitvi tega vozila je iz njega skočil moški in poskušal pobegniti. Policisti so ga hitro ujeli in v nadaljnjem postopku ugotovili, da je omenjeni moški državljan BiH in da je malo pred tem med ilegalno prestopil državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Tujca so policisti pridržali, mu izrekli globo zaradi nezakonitega prestopa državne meje, nato pa je bil vrnjen v R Hrvaško. Vozniku, prav tako državljanu BiH, so policisti izrekli globo po zakonu o tujcih, zaradi pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

Izsiljevanje prednosti

24.1.2013, v popoldanskem času, je na obvoznici iz Negonja priti Rogatcu prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti. Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, pri vključevanju na glavno cesto izsilila prednost drugi voznici, ki se je pravilno pripeljala po tej cesti. Med vozili je prišlo do trčenja, pri čemer je nastala materialna škoda na obeh vozilih, telesno pa ni bil nihče poškodovan. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je voznica, ki je izsilila prednost pod vplivom alkohola, saj je alkotest pri preizkusu pokazal 0,39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker ima kršiteljica še status mlade voznice so ji policisti na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in so zoper njo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Zasegli orožje

25.1.2013 so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli so policisti v vozilu našli vojaško avtomatsko puško M 56 z nabojnikom. Vozniku je bila puška zasežene, prav tako pa so policisti zoper njega odredili pridržanje po določilih zakona o kazenskem postopku, saj so nadaljevali z zbiranjem obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po čl. 307 KZ-1 RS. Tako so v nadaljevanju pridobili odredbo za hišno preiskavo stanovanja osumljenega. Pri hišni preiskavi sta bila najdena še dva kosa orožja, več streliva, vžigalna vrvica, ter nekaj neznane snovi, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo. Za del orožja je osumljeni posedoval ustrezne listine. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I