Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 12. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 27. 11. do 3. 12. 2012 na šentjurski policijski postaji:
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 20
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 50
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Pijan zunajzakonski partner je 28. 11. v okolici Planine prišel domov in pričel kričati ter razbijati inventar v stanovanju. Kršitelju je bil izdan posebni plačilni nalog.

VLOM V AVTOPRALNICO

Preko noči na 29. 11. je neznanec vlomil v avtopralnico v Šentjurju, od koder je odtujil denar. Policisti neznanega storilca še iščejo.


NAJDENO OROŽJE

Policisti PP Šentjur so 30. 11. opravili hišno preiskavo na območju Dramelj in moškemu zasegli starejšo avtomatsko puško s štiri okvirji in 55 naboji ter pištolo z dvema okvirjema in 32 naboji. Zoper kršitelja sledi hitri postopek po Zakonu o orožju in kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali razstreliva.

NASILJE V DRUŽINI

V zgodnjih jutranjih urah ponedeljka je na PP prišla občanka in naznanila nasilje nad njo s strani moža. Ugotovljeno je bilo, da se je prijaviteljica septembra ločila od moža in si pričela urejati svoje stanovanje, v tem času pa je še stanovala v njunem skupnem bivališču, saj ji še ni bil izplačan njen delež ob ločitvi.Med tem se je sedaj že bivši mož žaljivo vedel do nje, jo zmerjal ter tudi grozil. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bo napisana kazenska ovadba zaradi nasilja v družini.

UKRADEL CIPRESO

Nepridiprav je v roku zadnjega tedna z dvorišča lepo urejene hiše ob Slivniškem jezeru odtujil cipreso. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval za 150 evrov. Policisti intenzivno poizvedujejo za storilcem, da bi lahko vrnili cipreso lastniku, storilca pa ovadili na tožilstvo za tatvino.

 

POSKUS VLOMA

Policisti so 3. 12. obravnavali poskus vloma v stan. hišo. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav poskušal vlomiti vrata v stan. hišo, vendar so bila zanj očitno pretrd oreh, tako da je obupal. V primeru izsleditve bo zoper njega podana kazenska ovadba za poskus vloma.

 

NAJDEN DENAR V REŽI BANKOMATA V ŠENTJURJU

Pošteni občan iz Šentjurja je zvečer na policijsko postajo Šentjur prinesel denar, katerega je našel v reži bankomata v Šentjurju. Očitno ga je nekdo po dvigu pozabil vzeti iz reže. Lastnik se lahko z dokazili o opravljeni transakciji javi ponj na policijsko postajo Šentjur.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP