Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dnevi odprtih vrat v Domu starejših Šentjur (foto)


V Domu starejših Šentjur so 1. oktober, mednarodni dan starejših, obeležili z dnevi odprtih vrat. Osrednja prireditev Sonce v jeseni se je odvijala v soboto, 29.9. 2012, ko so imeli svojci stanovalcev, prijatelji, sosedje in drugi obiskovalci možnost doživeti, kako poteka življenje v domu čez leto.

V uvodnem programu so se predstavili člani pevskega zbora stanovalcev pod vodstvom mentorice Melite Bevc, člani literarne skupine pod vodstvom mentorice prostovoljke Olgice Krampl, članice Društva bolnikov z osteoporozo iz Celja, ki so združene v plesni skupini Sončnice in pevka Teja Leskovšek.

 

Druženje v domu je potekalo na več lokacijah. V fizioterapiji so se obiskovalci lahko pomerili v športno družabnih igrah, v delovni terapiji je potekala tradicionalna razstava izdelkov nastalih pri delovni terapiji, ki bo odprta do vključno 7.10. med 9. in 17. uro. Na enoti s povečano pozornostjo se je pekel kruh, piškoti, ličkala se je koruza, obiskovalce je zabaval harmonikar Niko Armič. Zunaj pa so se obiskovalci preizkusili v ruskem kegljanju. Bilo je živahno, prijetno in prijateljsko druženje, ki je povezovalo stanovalce, svojce, zaposlene in obiskovalce Doma starejših Šentjur.

 

Besedilo in fotografije: Jazbec Barbara