Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska veselica z Modrijani v Loki pri Žusmu (foto, video)


PGD Loka pri Žusmu v letošnjem letu praznuje 80. obletnico aktivnega humanitarnega dela in pomoči ob naravnih in drugih  nesrečah. Aprila so v gasilskem domu na Loku gostili občni zbor GZ Šentjur, kar je pomenilo tudi uvod v prireditve, ki jih bodo izvedli ob praznovanju obletnice društva.  

PGD Loka pri Žusmu je bilo ustanovljeno leta 1932. Nastalo je iz takratne strelske družine, imenovane Požarna bramba. Člani PGD Loka pri Žusmu vestno skrbijo za prostore gasilskega doma, ki ga stalno obnavljajo, posodabljajo opremo in tehniko, s čimer večajo operativno sposobnost gasilske enote. Prostovoljna gasilska enota je na podlagi sklepa župana Občine Šentjur pri Celju razvrščena v 2. kategorijo PGE.

Na prireditvi ob lepem jubileju so v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo AC16/50. Sprejemu so prisostvovali številni pomembni gostje: vodja celjske izpostave za zaščito in reševanje pri Ministrstvu za obrambo Silvester Šrimf, član UO GZ Slovenije Alojz Tirgušek, predsednik GZ Šentjur Janko Cerkvenik, župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, predsednik KS Loka pri Žusmu Srečko Krajnčan in domači župnik Martin Tojnkovič, ki je blagoslovil avto. Sprejema se je udeležil tudi poslanec DZ mag. Štefan Tisel. 

Prisotna so bila društva iz GZ Šentjur, Šmarje pri Jelšah ter pobrateno društvo iz Radelj ob Dravi. Na sami prireditvi je nastopila Godba na pihala Svetina, katera beleži 110 delovanja. Glavni pokrovitelji so bili: GZ Šentjur, KS Loka pri Žusmu, občini Šentjur in Šmarje pri Jelšah ter Ministrstvo za obrambo – URSZR. Ključe novega vozila je prejel Dejan Čanžek, ki je prisegel, da bo za vozilo lepo skrbel.

Na veselici je nastopil ansambel Modrijani, ki je dodobra napolnil vsak kotiček kraja – bilo je okoli 2000 obiskovalcev. Modrijani so na plesišče zvabili tako mlado, kot tudi malo manj mlado množico obiskovalcev, ki so ob njihovih zvokih neumorno plesali in prepevali še dolgo v noč. Predsednik PGD Loka pri Žusmu Darko Mikša je poudaril, da se je Loka ob njihovem praznovanju za nekaj ur prelevila v mesto. Prav tako pa je na veselici predsednik PGD Loka pri Žusmu praznoval svoj 44. rojstni dan – ob čestitki s strani Modrijanov in ob čeladi z njegovim vzdevkom, ki so mu jo podarili člani PGD Laško, je bil vidno ganjen.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

t/f/v: Dejan Hribernik