Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 23. 5. 2012


PONAREJEN BANKOVEC

14. maja so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah s strani zaposlenih banke Celje, izpostava Šmarje pri Jelšah, obveščeni , da so pri štetju denarja našli ponarejen bankovec za 50 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

15. maja so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na kraju se kršitelj kljub ukazom policistov ni umiril in je nadalje kršil javni red in mir, zato je bil na podlagi zakona o prekrških pridržan na PP Šmarje pri jelšah. Oškodovanka je kasneje na PP naznanila še kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi zagotovitve varnosti oškodovanke in izpolnjenih zakonskih pogojev, je bil osumljenemu izrečen ukrep prepovedi približevanja. O zadevo je bil prav tako obveščen CSD Šmarje pri Jelšah. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini.

POŽAR

18. maja so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da gori gospodarsko poslopje v Kristan vrhu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorel starejši lesen gospodarski objekt. Materialna škoda znaša okoli 1000 EUR. Ker z zbranimi obvestili in ogledom kraja ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja, bo o dogodku bo s poročilom obveščeno pristojno državno tožilstvo.   

INTERVENCIJA

18. maja so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Šmarje pri Jelšah v lokalu obravnavali kršitev javnega reda in miru. V samem lokalu je kršitelj razbijal in se kljub ukazom policistov ni pomiril, zato mu je bilo na podlagi zakona o prekrških odrejeno pridržanje. Zaradi storjenih prekrškov mu je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA

20. maja so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je v kraju Grliče prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje voznice na prekratki varnostni razdalji. Povzročiteljica je bila poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na oskrbo v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da je utrpela lahke telesne poškodbe. Zaradi prekratke varnostne razdalje ji je bil izdan plačilni nalog.

 

 

                                                                       Iztok PINTER

                                                                    KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                           višji policijski inšpektor II