Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 5. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 1. do 7. 5. 2012  na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 2
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 8
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

Torek, 1. 5. 2012

PRIJEL TATU VINA
V nočnih urah je oškodovanec prijavil na PP Šentjur, da je znanec, ki je prišel k sosedu na obisk, prinesel njegovo vino in z njim postregel vse prisotne. Ko je oškodovanec ob pitju vina spoznal, da je »tat« bil v njegovi kleti in prinesel na zabavo njegovo vino, ga je to razjezilo do te mere, da je o tem obvestil policijo, prav tako je hotel z njim obračunati. Policista sta posredovala, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da so vsi bili močno opiti, oškodovanec pa ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja.

ŽENA GA PIJANA VZNEMIRJA

Policisti so bili obveščeni, da ga njegova zunajzakonska partnerica, ki je pijana, ponovno vznemirja in mu grozi. Policisti so na kraju ugotovili, da je preveč pogledala v kozarec, svojemu partnerju grozila in se nad njim drla, pri tem pa je zaradi preveč popitega alkohola stopila v posodo z vodo in si pri tem še poškodovala gleženj. Njen partner jo je nato lahko odpeljal v bolnišnico Celje, za navedeno početje pa si je prislužila plačilni nalog.

Sreda, 2. 5. 2012

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU
Tega dne je prišlo do prometne nesreče v centru Šentjurja, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti. Voznik udeleženega vozila pri tem ni bil poškodovan, voznici pa je bil izdan plačilni nalog.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
PP Šentjur je bila s strani občana obveščena o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ponikve, kjer bi naj sin udaril svojega očeta. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do spora med sinom in očetom, ki sta bila pod vplivom alkohola, pri tem pa je med sporom oče z razbitim kozarcem porezal svojega sina po roki. O zadevi bo obveščeno državno tožilstvo.

Petek, 4. 5. 2012

NEURJE V ŠENTJURJU
Policisti so v petek popoldne imeli polne roke dela, saj je narava pokazala svojo moč z neurjem in točo. Pomagali so zavarovati vozišča zaradi zdrsov zemlje in povodnji. Prav tako sta policista pomagala starejši ženski, ki je v neurju obležala ob robu ceste.

KRŠITEV V LOKALU
V petek zvečer je prišlo v šentjurskem lokalu, ki obratuje brez ustreznih dovoljenj, do spora in fizičnega obračunavanja znanega Šentjurčana, ki je svojo moč hotel izkazati nad šentjurskim parom. Ker so pri tem obračunavanju nastale poškodbe, bo zadeva odstopljena na sodišče.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP