Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 3. 4. 2012


PRIDRŽANJA

26. marca, v večernih urah, so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Kristan vrh ustavili in kontrolirali voznika traktorja. Ker je voznik pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 1,12 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Pri postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, vozilo pa mu je bilo zaseženo. Zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. aprila, v večernih urah, so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Mestinje ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0.58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Na kraju mu je bilo odrejeno pridržanje na PP Šmarje pri Jelšah. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo kršitelj zagovarjal na pristojnem sodišču.

PROMETNA NESREČA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so 28. marca, v zelo zgodnjih jutranjih urah, v kraju Podčetrtek, obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega vozila. Voznica je zapeljala iz ceste preko robnika na pločnik in nato trčila v brežino. Preizkus z alkotestom je pri povzročiteljici pokazal 0,37 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Na srečo se v prometni nesreči ni poškodovala. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in ji bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo pa bo na sodišče podan obdolžilni predlog.

POBIRANJE PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV

28. marca so policisti PP Šmarje pri Jelšah v naselju Šmarje pri Jelšah pred znano trgovino opazili pobiranje prostovoljnih prispevkov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dva moška v imenu društva “Sončna hiša” pobirala prostovoljne prispevke, za kar pa ustreznega dovoljenja nista imela. Zaradi kršitve jima je bil izdan plačilni nalog, zoper društvo pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pri tem bi policisti radi opozorili vse občane in občanke, da naj bodo pri takšnem pobiranju oz. dajanju prostovoljnih prispevkov previdni, saj se lahko zgodi, da bodo darovali prispevke, ki pa ne bodo nikoli prišli na naslov, za katerega se prispevki pobirajo.

POŽARI

29. marca so bili policisti obveščeni, da občan kuri travnik v Dolu pri Pristavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan kuril staro travo oz. manjši travnik. Uprava za zaščito in reševanje RS je dne 28.03.2012 ponovno razglasila razglas velike požarne ogroženosti  naravnega okolja. V naravnem okolju je tako prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Zato bo zoper kršitelja podan predlog pristojnemu inšpektoratu.

Ob tem policisti znova opozarjajo vse občane, da omenjeni razglas o prepovedi kurjenja še vedno velja.

31. marca so bili policisti obveščeni o požaru v Pokleku pri Podsredi. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletnik  na dvorišču v bližini drvarnice pri stanovanjski hiši čez dan nadzorovano kuril na kurišču. Tekom noči je kurišče še tlelo, posledično pa je prišlo do požara drvarnice. Na kraju so ogenj pogasili gasilci. Zaradi požara je po nestrokovni oceni nastala škoda v višini 500 EUR. Zoper mladoletnika pa bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.

INTERVENCIJA

29. marca so policisti PP Šmarje pri Jelšah v Lekmarju obravnavali intervencijo. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med mamo in sinom. Ob prihodu policistov na kraj se vinjeni kršitelj ni hotel pomiriti, in je s kršitvijo nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNI NESREČI S TELESNO POŠKODBO

31. marca so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo v Šmarju pri Jelšah, kjer je voznik kolesa z motorjem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom pri čemer je zdrsnil in padel. Pri tem sta se voznik in sopotnica telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo, da je v času prometne nesreče vozil neregistrirano vozilo. Vozniku je bil zaradi kršitev ZPrCP izdan plačilni nalog, prav tako bo napisano poročilo na okrajno državno tožilstvo.

 

 

 

                                                                                                                     Iztok PINTER

                                                                                                        KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                                                             višji policijski inšpektor II