Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 28. 3. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 21. do 26. 3. 2012  na naši policijski postaji.
1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 63
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

POŽAR V STANOVANJU
Občanka iz stanovanja v Šentjurju je na vklopljenem štedilniku pustila olje in odšla z otrokom pred blok. Zaradi pregretja se je olje vnelo in pričelo goreti. Požar je uničil napo in nekaj kuhinjskih elementov, vendar so ga gasilci še uspeli pravočasno pogasiti, preden bi se razširil na večjo površino. Velja opozoriti na puščanje previdnost glede puščanja vklopljenega štedilnika, saj je ravno pregretje posode na štedilniku eden pogostejših vzrokov požara v kuhinji.

PROMETNA NESREČA PRI LIDLU
Popoldan je prišlo do prometne nesreče pri trgovini Lidl v Šentjurju. Voznica, ki je izsilila prednost vozniku, je prejela plačilni nalog, v nesreči pa na srečo nihče ni utrpel telesnih poškodb.

IZKORISTILI NEPAZLJIVOST IN IZ HIŠE ODTUJILI DENAR
V torek popoldan so po Vodružu hodili štirje Romi. Dva sta občanko zamotila z izgovori, da sta žejna in da zbirata staro železo, dva pa sta izkoristila nepazljivost občanke in iz oblačila v hiši odtujila 200 evrov, nakar so urno vsi štirje odšli. Policija bo v primeru izsleditve zoper storilca podala kazensko ovadbo.

Velja pa ob tem vse opozoriti na previdnost ob obisku raznih ljudi, ki prosijo za kakšne prispevke ali kaj prodajajo ali zbirajo, saj nemalokrat ob tem prihaja tudi do tatvin.

POŠKODOVAL FASADO
Neznanec je v roku zadnjega meseca poškodoval fasado na stanovanjski hiši v okolici Šentjurja. S tršim predmetom je naredil luknjo velikosti 10 x 20 cm. O zadevi bomo obvestili tožilstvo v Celju. Vzrok storitve dejanja pa še ni znan.

PROMETNA NESREČA
V poznih popoldanskih urah je prišlo na relaciji Šentjur-Planina do prometne nesreče s pobegom, v kateri je voznik neznanega vozila srebrne barve odpeljal s kraja. Na kraju prometne nesreče je pustil sledove. Policisti za voznikom že poizvedujejo.

TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Preko noči iz četrtka na petek so neznanci preskočili ograjo parkirnega prostora za tovorna vozila v Šentjurju. S seboj so prinesli pripomočke in posode za gorivo, saj so iz tovornega vozila iz rezervoarja odtujili približno 250 litrov dizelskega goriva. Po dejanju so kraj zapustili in odšli v neznani smeri. Policisti smo opravili ogled in našli nekaj sledov.

NAJDENA ROLKA
Občan, ki je pred trgovino Lidl v Šentjurju že 3 dni gledal zapuščeno rolko, jo je prinesel na Policijsko postajo. Lastnika rolke (Street surfing) pozivamo, da rolko prevzame na PP Šentjur. Odprti smo 24 ur na dan.

TRAVNIŠKI POŽAR
V soboto popoldan je občanka iz Doropolja zakurila suho zarastje oziroma travišče ob čemer ji je ogenj ušel izpod nadzora in se pričel širiti proti gozdu. Na kraj so prišli gasilci PGD Planina, ki so gozd zavarovali in ogenj pogasili. Zoper občanko bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu, po 80/3.2 člena Zakona o gozdovih in 75/3-1.7 člena Zakon o Divjadi in lovstvu.

POREZAL JI JE ŽICE V VINOGRADU
Popoldan je na PP prišla občanka in naznanila, da ji je neznanec preko noči v vinogradu na vikendu v okolici Dramelj prerezal več napenjalnih žic iz nerjaveče kovine in jo s tem oškodoval. Objestnež je lastnici povzročil za okoli 400 evrov škode. O dejanju bo obveščeno tožilstvo v Celju.

ŽALILA JO JE TETA BIVŠEGA PARTNERJA
Popoldan je na PP poklicala občanka in povedala, da je bila na obisku pri svojih starših v Šentjurju, tam pa je srečala teto od svojega bivšega partnerja (del hiše je namreč od bivšega partnerja). Kljub temu, da je občanki njen bivši partner povzročil že ogromno gorja, pa jo je sedaj zmerjala in žalila njegova teta. Ta teta, ki se ne more brigati zase, si je s strani policistov prislužila zaradi takšnega obnašanja položnico, katero so ji zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru izdali policisti.

TATVINA NAVEZNIH VERIG
V ponedeljek so bili policisti obveščeni o tatvini naveznih verig iz delovišča v gozdu na Bohorju. Policisti za storilcem navedenega dejanja še poizvedujejo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje 

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP