Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Domače dobrote zadišale med cerkvama na Tinskem (foto in video)


dobrote tinskegaLepa nedelja na Tinskem je bila letos še posebej dobro obiskana. V Turističnem društvu Tinsko so se odločlili, da letos prvič organizirajo tržnico domačih dobrot. Obiskovalci so lahko poskusili in kupili domače pecivo, pogače, kruh in ostale dobrote. Da grla ne bi ostala suha so z mladim in kuhanim vinom poskrbeli v Društvu vinogradnikov Trta.

Po maši, ki jo je daroval zibiški župnik Alojz Podkrajnik, se je večina obiskovalcev odpravila k stojnicam, kjer ni manjkalo najrazličnejših dobrot. Ob TD Tinsko in Društvu vinogradnikov Trta so se z dobrotami iz domače kuhinje predstavile tudi članice Društva kmetic Ajda. V sproščenem klepetu s prijatelji in znanci ob okusnih prigrizkih in rujni kapljici se je dopoldan kmalu prevesil v popoldan. Po oceni organizatorjev je prva tržnica Dobrote s Tinskega, kjer je bilo moč kupiti tudi izdelke domače obrti, odlično uspela.

Več o nedeljskem dogajanju na Tinskem boste izvedeli ob ogledu spodnjega posnetka. Pogovarjali smo se s predsednico TD Tinsko Klavdijo Namurš. O letošnji vinski letini smo povprašali Franca Namurša iz Društva vinogradnikov Trta. Oglejte si tudi galerijo fotografij na Kozjansko.info.

dobrote s tinskega
Za veselo vzdušje je poskrbel mladi harmonikar
dobrote s tinskega
Obiskovalci so lahko poskusili in kupili tudi meden izdelke in ocvirke
dobrote s tinskega
Naprodaj so bili tudi izdelki domače obrti
dobrote s tinskega
Na stojnicah ni manjkalo takšnih in drugačnih dobrot

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: mK