Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božidar Sok, kandidat SLS na volitvah: Umestitev tretje razvojne osi v prostor je nujna za razvoj območja (video)


bozidar sok“Kot prebivalec tega območja poznam probleme lokalnega okolja. Kot direktor gospodarske družbe poznam razmere v gospodarstvu. Kot oče dveh študentov vem, s kakšnimi težavami se srečujejo mladi” je na novinarski konferenci v Hiši vin Emino med drugim povedal Božidar Sok. 56-letni doktor veterinarske medicine je kandidat SLS na prihajajočih volitvah v šmarskem volilnem okraju.

Božidar Sok v svojem predvolilnem programu med drugim poudarja in obljublja izgradnjo cestne infrastrukture. “Umestitev tretje razvojne osi v prostor je nujna za razvoj Obsotelja in Kozjanskega,” je povedal Sok, ki se bo v primeru izvolitve zavzemal tudi za izgradnjo nadvoza v Grobelnem, obvoznice v Šmarju pri Jelšah in rekonstrukcije regionalnih cest Kozje – Prelasko, Kozje – Krško in Pečica – Podplat – Rogatec. V njegovem volilnem programu najdemo tudi zagotavljanje novih delovnih mest v obstoječih poslovnih conah, izgradnjo neprofitnih najemnih stanovanj za mlade družine, ureditev Vonarskega jezera in izgradnjo centra za lesno biomaso.

Kozjan Božidar Sok, ki je ob službi direktorja Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah, član večih društev v kraju, velik poudarek v svojem programu namenja kmetijstvu. “Povečati moramo število kmetij, vključenih v turistično ponudbo območja. Poudarek mora biti na lokalno pridelani hrani in sistemu partnerskega kmetijstva. Zavzemal se bom tudi za ohranjanje tradicionalnih obrti in rokodelstva kot dopolnilne dejavnosti,« je še povedal.

Na seznamu Sokovih ključnih prioritet najdemo še uvajanje ukrepov aktivne zemljiške politike, razvoj turizma, izgradnjo športne dvorane v Kozjem, izgradnjo doma za starostnike, usmeritev čim več razvojnih sredstev v območje, podporo pomembnim projektom občin in ustavitev procesa centralizacije.

Program SLS Radovana Žerjava na državni ravni je predstavil podpredsednik stranke in župan Krškega Franci Bogovič. Program Slovenske ljudske stranke za prihajajoče volitve najdete na spletni strani Radovana Žerjava.

V spodnjem posnetku si oglejte pogovor z Božidarjem Sokom in kaj sta v njegovo podporo povedala Franci Bogovič in šmarski župan Jožef Čakš.

sls omizje
Z leve proti desni: kandidat SLS Božidar Sok, povezovalec Stanko Javornik in podpredsednik stranke Franci Bogovič
sls konferenca
V podporo Sokovi kandidaturi so se konference udeležili tudi župana Jožef Čakš in Dušan Andrej Kocman ter nekdanji poslanec SLS Marjan Drofenik

* Promocijska objava

v/t/f: mK