Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 10. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 11. do 17. 10. 2011 na naši policijski postaji.

1. KAZNIVA DEJANJA – 7

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 40

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0

12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

TATVINA VERIG IZ TRAKTORJA
Dne 11. 10. je predstavnik oškodovane družbe obvestil Policijsko postajo Šentjur, da so jim tekom noči odtujili šest naveznih verig za spravilo lesa, katere so imeli spravljene v parkiranem traktorju na območju Bohorja. Za storilcem policisti poizvedujemo.

IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
V popoldanskem času 12. 10. smo bili policisti v Šentjurju obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih v okolici Planine pri Sevnici. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da gre za dolgoletni spor med sorodniki. Ker je tokrat bilo nasilje izrazito in fizično, smo policisti kršitelju izrekli prepoved približevanja. O sporu in nasilju smo obvestili pristojne organe.

PREHITEVAL NATO PA ŠE OZMERJAL
Zvečer, 13. 10., je na policijo poklicala voznica, ki je povedala, da jo je na cesti iz Celja prehiteval voznik. Ker jo je prehiteval v nepreglednem ovinku, mu je signalizirala z lučmi. Voznika je to tako razjezilo, da se je zaustavil in voznico ozmerjal. Policisti smo voznika ustavili v Šentjurju. Za kršitve je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

LAŽEN PREPLAH
Policisti smo bili 14. 10. obveščeni, da je pred poslopjem Občine Šentjur napis, da je nastavljena bomba, ki bi eksplodirala. Ker je obstajal sum, da je dejansko kje bomba, smo policisti zavarovali območje in zaradi varnosti ljudi in zaposlenih izpraznili celotno upravno enoto, občino, banko in zaposlene iz drugih organov, ki bi jih bomba lahko ogrozila. Pregled mesta, kjer je bilo obvestilo je opravila Specialna enota Policije. Pregledani so bili tudi objekti, vendar eksplozivnega telesa ni bilo najdenega. Policisti intenzivno zbiramo obvestila o osebi, ki je posredovala obvestilo o nastavitvi bombe. Po zbranih obvestilih bomo zoper osebo podali kazensko ovadbo. Storilcu grozi kazen zapora do petih let.

TRČILA V DRSNO OGRAJO
Policisti smo bil 15. 10. obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti proti Prevorju. Voznica je zaradi nepravilne strani vožnje trčila v ograjo in se pri tem lažje telesno poškodovala.

VLOM V SKLADIŠČNI DEL VIKENDA
Policisti smo bili 15. 10. obveščeni, da je neznanec v času med 24. 9 in 15. 10. vlomil skozi vrata skladiščnega prostora vikenda v okolici Planine. Lastniku je iz skladišča odtujil vrtno kosilnico in vrtalni stroj. Policisti smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zbiramo obvestila o storilcu.

NEDOVOLJEN VSTOP V HIŠO
Policisti smo bili 15. 10. obveščeni, da je nepridiprav v večernem času v okolici Šentjurja izkoristil čas, ko je lastnik za kratek čas odšel iz hiše vstopil v hišo. Iz notranjosti hiše oškodovanec ni pogrešil ničesar.

PRIDRŽAN ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti smo v zgodnjih jutranjih urah 16. 10. v Šentjurju kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat preizkusa pa je pokazal krepko preko dovoljene mere. Voznik je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, preostanek noči in nekaj nedeljskega dneva pa je preživel v sobanah policijske postaje, kjer smo mu nudili potreben počitek.

OPOZORILO

Na območju naše policijske postaja in tudi drugod po celotni državi se pojavljajo tujci, ki pod pretvezo prodaje raznih artiklov izvršujejo tatvine. V nekaj primer pa se je izkazalo, da so prišli pod pretvezo, da kupujejo živino. V vseh primerih je njihov namen isti, in sicer, da eden izmed nepridipravov zamoti žrtev, drugi pa med tem časom pregledajo kaj vrednega se nahaja v hiši. Največkrat iščejo denar in zlatnino ter tudi druge vredne predmete. Še preden se žrtev zave, kaj se je dogajalo, storilci kraj zapustijo. Priporočamo, da ste ob prihodu takih oseb skrajno previdni in jim ne dovolite vstopa v hišo oz. se ne oddaljujete od hiše (na primer pokažete živino v hlevu, drugi storilci imajo v tem času dovolj časa za obisk hiše). Vse naprošamo, da nas o pojavu takih oseb takoj obvestite na tel. št. (03) 746 41 50 oz. pokličete 113. Prav tako je pomembno, da si zapomnite opis oseb, vozilo, smer vožnje in morebitne druge posebnosti.

Prav tako bi vas opozorili, da se na našem območju pojavlja več tatvin goriva iz kmetijskih traktorjev in tovornih vozil. Lastnike naprošamo, da vozila primerno zavarujejo in s tem onemogočijo, da bi se storilci vozili z vašim gorivom.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko MLAKAR 

POMOČNIK KOMANDIRJA PP