Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občani zberejo vedno več nevarnih odpadkov


 
V nedavni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na terenu, ki jo je izvajal celjski Simbio, so občani v Šentjurju prinesli 9.526 kg nevarnih odpadkov, kar znaša 0,52 kg na prebivalca. V tem pogledu so še več odpadkov zbrali v Dobju, kjer so na prebivalca zbrali 0,57 kg odpadkov. Več so jih zbrali samo še na Polzeli, in sicer 0,58kg/prebivalca.
 
Podobno kot v spomladanskem času, je tudi v jesenskem času med odpadki prevladovala odpadna elektronska in električna oprema. Na drugem mestu med nevarnimi odpadki izstopajo premazi, lepila in smole, ki vsebujejo nevarne snovi in na tretjem baterije in akumulatorji. Sledijo motorna in jedilna olja ter maščobe, precej pa je tudi zdravil in pesticidov.  
 
V terminu zbiranja odpadkov na terenu so pripravili tudi dneve odprtih vrat regionalnega centra za ravnanje z odpadki in toplarne. Iz smeri Rogaške Slatine je vozil celo brezplačen avtobus. Veliko vprašanj so na kraju samem imeli zlasti prebivalci bližnjih zaselkov, tudi tistih, ki sodijo v šentjursko krajevno skupnost Blagovna.
 
 
bR