Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: zmaga Šentjurja (video), na lokalnem derbiju v Rogatcu slavje Rogaške, tekma v Šmarju brez golov, visok poraz Kozjanov


golZ minulim vikendom so med nogometnimi klubi našega območja najbolj zadovoljni v Šentjurju in Rogaški Slatini. Šentjurčani so na domači tekmi Štajerske lige premagali NK Peca, Slatinčani pa so v Medobčinski ligi slavili na lokalnem derbiju pri Mons Claudiusu. Tekma v Šmarju se je končala brez zadetkov, Kozjani pa so prejeli pol ducata golov na Vranskem.

Štajerska nogometna liga

V Šentjurju je gostovala ekipa Pece. Gostje so tekmo bolje začeli in v 9. minuti povedli, ko je domačo mrežo zatresel Andrej Piko. Šentjurčani so po dobre pol ure igre z zadetkom Urbana Jevšenaka izenačili. Naslednji gol je bil dosežen v 59. minuti, ko je Šentjurčane v vodstvo popeljal Anže Zavšek. Vodstvo varovancev trenerja Matjaža Šnabla je povišal Jernej Lampret v 76. minuti. Dve minuti kasneje je zmago domačih potrdil Miha Belak.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal šentjurski trener Matjaž Šnabl.

Tudi člani NK Šmarje pri Jelšah so igrali na domačem igrišču. Tekma z NK Koroške Gradnje iz Slovenj Gradca se je končala brez zadetkov.

Po drugem zaporednem neodločenem izidu v prvenstvu so Šmarčani na drugem mestu prvenstvene razpredelnice, kjer za dve točke zaostajajo za prvouvrščeno Pesnico. Šentjurčani, ki so v 9 tekmah zbrali 12 točk, so na 10. mestu. Prihodnjo soboto bosta obe ekipi z našega območja igrali v gosteh. Šmarčani se odpravljajo na gostovanje k NK Peca, Šentjurčani pa v Pesnico k prvouvrščeni ekipi Štajerske lige.

MU Šentjur : Peca 4:1 (1:1)
U. Jevšenak (34′), Zavšek (59′), Lampret (76′), Belak (78′); Piko (9′)

MU Šentjur: Zdovc, Hladin (od 56′ Horjak), Jazbec, Zavšek, A, Jevšenak, Matuš, U. Jevšenak, Belak, Jularič (od 73′ Kladnik), Džaferovič, Lampret (od 81′ Kramer). Trener: Matjaž Šnabl

Šmarje pri Jelšah : Koroške Gradnje 0:0

Šmarje: Pepelnak, Mraz, Mauher, Deučman (od 46′ Kobilšek), Oparenović, Jančič, Drofenik, Neskić, Šepec (od 46′ Asllanaj), Firšt (od 77′ Čakš), Vraničar. Trener: Ibrahim Neskić

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Na tekmi 8. kroga Medobčinske članske lige Golgeter v Rogatcu se je zbralo okrog 100 gledalcev, ki so prvi zadetek videli v 37. minuti. Goste iz Rogaške Slatine je v vodstvo popeljal Luka Kantolić. Mons Claudius je izenačil v začetku drugega polčasa, ko je mrežo zatresel Uroš Krivec. Za novo vodstvo Rogaške je v 64. minuti zadel Dario Drofenik. Štiri minute kasneje je sodnik dosodil najstrožjo kazen v prid varovancev Zvonka Serderja. Uspešno jo je izkoristil Luka Kantolić in vodstvo povišal na 3:1. Zmago Slatinčanov je v sodniškem dodatku drugega polčasa potrdil Kristjan Drofenik.

Kozjani so doživeli visok poraz na gostovanju na Vranskem. Domači so prvi polčas dobili z rezultatom 2:0, v drugih 45 minutah pa še štirikrat uspešno premagali vratarja Roka Zorenča.

Člani NK Rogaška GIC Gradnje, ki so v osmih tekmah zbrali sedem zmag in en remi, so na vrhu lestvice MČL. Pred drugouvrščenim Žalcem imajo štiri točke prednosti. Mons Claudius je po 4. porazu sezone padel na 5. mesto. Kozjani so s 6 točkami na 6. mestu. V 9. krogu MČL Rogaška gosti Radeče, Kozjani se odpravljajo v Žalec, Rogatčani pa v Laško.

Mons Claudius : Rogaška GIC Gradnje 1:4 (0:1)

Krivec (48′); Kantolić (37′, 68′ – 11m), D. Drofenik (64′), K. Drofenik (90′)
Zapisnik

KIV Vransko : KNK Ekod Kozje 6:0 (2:0)
Krivec (19′, 44′), Golavšek (54′), Kumer (65′), Podlesnik (82′), Košica (88′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

* Fotografija je simbolična

t: mK
v: bR