Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policija o podrobnostih umora v Dobju pri Lesičnem


 
Danes so na novinarski konferenci na Policijski upravi Celje organi pregona sporočili podrobnosti o prvoseptembrskem tragičnem dogodku. V nadaljevanju lahko preberete sporočilo, ko so nam ga posredovali.
 
 
V četrtek, 1. septembra 2011, smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli obvestilo, da je v Dobjem pri Lesičnem na območju Upravne enote Šentjur pri Celju, moški ustrelil žensko. Na kraj je takoj odšlo več patrulj policistov Policijske uprave Celje ter reševalci iz Zdravstvenega doma Celje. Policisti so v Dobju pri Lesičnem odvzeli prostost 51-letnemu moškemu, na kraju pa našli in zasegli še puško. V nadaljevanju so policisti in reševalci na kraju našli mrtvo 47-letno žensko, ki je umrla zaradi strelnih poškodb.

Ogled kraja dejanja je ob pomoči kriminalistov Sektorja kriminalistične policije Celje opravil preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Celju, na kraju je bila prisotna tudi tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Celju. Za pokojno je preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo.

Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta se navedenega dne 47-letna ženska in 51-etni moški, na njenem domu sprla. Navedena sta v preteklosti občasno živela skupaj, sedaj pa je 51-letnik, za bivanje sicer prijavljen v Štorah, neprijavljen stanoval v istem naselju. Omenjeni je ženski večkrat pomagal pri hišnih opravilih.

V četrtek, sta se sporekla, ker je osumljeni ženski očital nezvestobo. Pri tem se je močno razburil in odšel do soseda, kjer je stanoval ter vzel doma prirejeno puško neznane znamke, se vrnil do oškodovanke in ji začel groziti. Ženska je zaradi strahu pobegnila v hišo, se zaklenila in po telefonu poskušala poklicati pomoč. Osumljeni je s puško stekel za njo in jo najprej ustrelil skozi vrata, pri čemer jo je zadel v predel levega ramena, ravno v času, ko je ženska vzpostavila klic na telefonsko številko 113. Slednja je nato zbežala mimo osumljenega na dvorišče, kjer jo je le ta dohitel, jo prijel, obrnil proti sebi in jo ustrelil z neposredne bližine v glavo. Zaradi poškodb je ženska na kraju takoj umrla.

Osumljeni je po dejanju s puško zagrozil še sinu pokojne in njegovemu prijatelju, ki sta se nahajala v bližini in sta nato zaradi strahu zbežala s kraja, nato pa še dvakrat ustrelil proti 23-letnemu moškemu, ki je prav tako prihitel na kraj.

Policisti so osumljenega v nadaljevanju prijeli in mu po Zakonu o kazenskem postopku odredili pridržanje.

Zaradi suma, da je osumljeni na naslovu, kjer je prebival, posedoval še drugo orožje in strelivo, so policisti in kriminalisti, na podlagi odredbe sodišča, pri njemu opravili hišno preiskavo. Našli so manjšo napravo za streljanje v obliki pisala ter okoli 100 nabojev različnega kalibra.

Osumljeni je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje – umora po čl. 116/I KZ-1, kaznivega dejanja – povzročitve splošne nevarnosti po čl. 314/I KZ-1 in kaznivega dejanja – ogrožanje varnosti po čl. 135/I KZ-1, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je odredil pripor.

Za kaznivo dejanje umora po 116/I členu Kazenskega zakonika -1 je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti po 314/I členu Kazenskega zakonika -1 je zagroženo do 5 let zaporne kazni in za kaznivo dejanje ogrožanje varnosti po 135/I člena Kazenskega zakonika do enega leta zapora.

 

Še en zločin s strelnim orožjem!