Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. tradicionalno streljanje na glinaste golobe Grobelno


V nedeljo, 14. 08. 2011 je Lovska družina Log Šentvid pri Grobelnem priredila tradicionalno 30. strelsko prireditev za memorial Alojza Kovača.  Na tekmovanje se je prijavilo 11 ekip in veliko število posameznikov. Strelci so bili nagrajeni s pokali ter  praktičnimi nagradami.  Podelili so pokale za prva tri mesta v ekipni skupini ter pokale za prva tri mesta med posamezniki. Najboljša ekipa je prejela tudi prehodni memorialni pokal Alojza Kovača.

Lovska družina Log Šentvid pri Grobelnem je bila ustanovljena leta 1946. Dolgoletni predsednik družine je bil g. Alojz Kovač, v spomin kateremu vsako leto prirejajo tekmovanje. Lovska družina Log ima 20 aktivnih članov, njihove temeljne naloge so gojitev divjadi, varovanje okolja, sodelujejo pa tudi z vsemi koristniki prostora ter ostalimi društvi. Njihova velikost lovišča obsega 2680 hektarov.

Glinasti golobi so okrogli keramični diski, ki se izstreljujejo iz posebnih naprav in so namenjeni športnemu streljanju s puško šibrenico, predvsem pri disciplinah trap in skeet. Po pravilih Mednarodne zveze športnih strelcev (ISSF) ima standardni glinasti golob premer 110 mm, visok je 25 mm in težak 105 g. Standardne barve zgornje strani golobov so črna, bela, rumena ali oranžna, spodnja stran pa je navadno črne barve. V izjemnih primerih je lahko golob prevlečen s posebnim prahom, ki ob zadetku ustvari blisk za lažje določanje zadetka.

 

strelska prireditev grobelno 2011 18

t/f Dejan Hribernik

Vabljeni k ogledu fotogalerije.