Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani si komplicirajo življenje in obstanek v 1. slovenski nogometni ligi (video)


Po tem, ko so se po burni in rezultatsko neuspešni jeseni spomladi vendarle osredotočili na nogomet ter nanizali serijo dobrih rezultatov, v nogometnem klubu NK Rogaška proti izteku sezone vse bolj popuščajo na igrišču in ob njem. Proti zadnje uvrščenem Aluminiju so na domačem stadionu že v prvem polčasu prejeli kar štiri gole in na koncu tekmo izgubili z 1:4.

To je četrti poraz Slatinčanov v zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Obenem klub ni izpolnil pogojev za pridobitev tekmovalne licence za  nastopanje v 1. SNL za sezono 2024/25.

Po porazu proti neposrednem tekmecu za obstanek v 1. SNL, Radomljam v prejšnjem krogu so se nogometaši Rogaške nadejali boljšega izkupička proti še enemu rivalu z dna lestvice – Aluminiju. A pred domačimi gledalci so si v prvem polčasu privoščili blamažo štirih golov v lastni mreži.

Prvič je za zadnjeuvrščeni Aluminij v 23. minuti po podaji iz kota in slabem zbijanju žoge slatinskega vratarja Mulalića zadel Rok Schaubach. Po dobre pol ure igre je prednost za goste podvojil Tom Kljun iz protinapada, na 0:3 pa je v 42. minuti povišal Tanyi. Isti igralec je zadel še pred odhodom na odmor za 0:4 za Aluminij.

Slatinčani so v 2. polčasu bili nekoliko konkretnejši, a zadeli le enkrat, ko je desetič v tej polsezoni v 63. minuti zadel Mijić.

Kljub še nekaj priložnostim kaj več od tega nogometaši Rogaške niso zmogli in vknjižili so četrti poraz v zadnjih petih ligaških tekmah, ob enem neodločenem izidu.

Oglejte si video inserte s tekme:

Na lestvici 1. SNL to pomeni, da imajo pred zadnjim krogom, ko gostujejo v Murski soboti, zgolj še točko prednosti pred Radomljani na 9. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, in 2 točki prednosti pred Aluminijem. Radomlje v zadnjem krogu igrajo doma proti prvaku Celju, Aluminij pa bo gostil Domžale.

Standings provided by Sofascore
NK Rogaška (za zdaj) brez tekmovalne licence za naslednjo sezono. Bodo domače tekme igrali na tujem?

Pred dobrim tednom je udarila vest, da je Nogometna zveza Slovenije NK Rogaški zavrnila vlogo za tekmovalno licenco za 1. SNL in tekmovanja UEFA za sezono 2024/2025. Razlog je neizpolnjevanje finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev.

V NK Rogaška so v odgovor zapisali, da bodo v predpisanem roku, to je do 15. maja, dopolnili dokumentacijo in pojasnili dejstva ter si tako zagotovili licenco za tekmovanje v najvišjem rangu tekmovanja. Infrastrukturni problem bi reševali tako, da bi večerne domače tekme igrali na enem od stadionov, ki ima za to ustrezne reflektorje, bodisi v Velenju, bodisi na stadionu Matije Gubca v Krškem. Tekme, delegirane na popoldanski termin, pa doma v Rogaški.

V četrtek je bila delegacija Rogaške na sedežu NZS na Brdu pri Kranju, ob tem pa je športni direktor Nino Ivačič povedal: “Vem, da Rogaška ni najbolje zapisana na NZS, a na igrišču smo si zaslužili, da ostanemo v ligi. Prepričani pa smo tudi, da izpolnjujemo vse kriterije.”

Ter dodal še: “Lovorika, če osvojimo pokal, bo v vsakem primeru ostala v Rogaški Slatini. Pa če igramo prvo ligo ali ne. To priložnost želimo zagrabiti. Na finale se bo v Ljubljano iz naših koncev odpravilo tisoč navijačev.”

Kaj bo s pritožbo Slatinčanov, bo verjetno jasno šele po končanem prvenstvu, odigranem pokalnem finalu in morebitnih dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SNL.