Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi harmonikar Žan Stres znova navdušil (foto in video)


zan stresŽan Stres v teh dneh končal prvi letnik Umetniške gimnazije v Celju. Po večletnem igranju klavirske harmonike v GŠ Rogaška Slatina se je letos spoznaval s kromatično harmoniko. Da ima spretne prste in talent za igranje tega instrumenta, je dokazal na Večeru s harmonikami v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah, kjer so se mu pridružili gostje.

Za Žanom Stresom, ki ga je v GŠ Rogaška Slatina usmerjal mentor Roman Drofenik, v Umetniški gimnaziji v Celju pa je njegov mentor Tomaž Marčič, je že več odmevnih uspehov na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Pohvali se lahko s 1. nagrado na mednarodnem srečanju harmonikarjev v Moravskih Toplicah, zlatom na regijskem in srebrom na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije, osvojil je tudi 2. nagradi na mednarodnem srečanju v Pulju in Beltincih. Na koncertu se je predstavil s klasičnimi deli Johanna Pachelbela, Huga Notha in Johanna Sebastiana Bacha. Žan je tudi član Kvinteta harmonik GŠ Celje Kvintesca, kjer mu družbo delajo še Matevž Pušnik, Andraž Frece in Luka Vinko, in Ansambla harmonik GŠ Rogaška Slatina z Martinom Belcerjem, Nino Pevec, Rokom Dolinškom, Miho Pevcem in Tonijem Kočarjem. Obe zasedbi sta se predstavili tudi na koncertu, ki ga je še dodatno popestrila mlada flavtistka in Žanova sošolka Alenka Bogataj.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako zveni Mancinijev Pink Panter v izvedbi Ansambla harmonik GŠ Rogaška Slatina. Kot solista sta se predstavila Estera Gjuras na saksofonu in Josip Tkalec na harmoniki.

 
zan stres
Žan je v Umetniški gimnaziji v Celju začel igrati kromatično harmoniko
 
alenka bogataj
Flavtistka Alenka Bogataj se lahko pohvali s številnimi priznanji na tekmovanjih mladih glasbenikov
 
kvintet
Žan igra tudi v Kvintetu harmonik GŠ Celje Kvintesca
 
dvorana
Spodnja dvorana KD Šmarje pri Jelšah je bila ob Večeru harmonik lepo napolnjena
 
v/t/f: mK