Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Abraham” LU Šentjur razlog za še večji razmah aktivnosti


Konec prejšnjega meseca je Ljudska univerza Šentjur obeležila 50. obletnico delovanja, kjer so se ozrli v preteklost, zlasti pa na sedanjo in prihodnjo pot vse bolj prisotnega vseživljenjskega izobraževanja.

 

Oglejte si posnetke nagovorov nekaterih akterjev, v nadaljevanju pa preberite nekaj iz aktualnega dogajanja 

 

 


Poročanje občine Šentjur (KLIK!)

 

Ljudska univerza Šentjur je v novembru 2010 postala izvajalka projekta Dvig ravni pismenosti. Javni zavod je bil izbran na Javnem razpisu za sofinanciranje izobraževalnih programov za dvig ravni pismenosti in Projektno učenje mladih od 2010 do 2013. Projekt, vreden 150.534,70 EUR, sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V naslednjih dveh letih bodo izvajali naslednje programe:

Računalniško in digitalno opismenjevanje (RDO)
Program vključuje temeljna informacijska znanja, izdelavo in oblikovanje besedil, uporabo interneta in uporabo elektronske pošte. Udeleženci računalniškega izobraževanja po uspešno opravljenem izpitu pridobijo javno veljavno listino.

Računalniško in digitalno opismenjevanje (RDO)
Program je usmerjen k zagotavljanju večje digitalne pismenosti in izboljšanju digitalne pismenost odraslih. Digitalna tehnologija je predstavljena na enostaven in
učinkovit način, pri katerem pridobijo udeleženci predvsem praktično znanje: internet, e-pošta, e-uprava, bankomat, parkirni avtomat, mobilni telefon…

Usposabljanje za življenjsko uspešnost Knjige so zame
Izobraževanje Knjige so zame spodbuja razvoj pismenosti in bralne pismenosti odraslih, osebnostni razvoj ter motiviranje za izobraževanje in vseživljenjsko učenje.

Branje za znanje in za zabavo (BZZ)
V izobraževanju BZZ udeleženci spoznajo pomen družinske pismenosti in se seznanijo kako brati z otrokom. Prav tako spoznajo kakovostno otroško literaturo in druge medije ter se poučijo o pomenu pismenosti.

Usposabljanje za življenjsko uspešnost Razgibajmo življenje z učenjem
Program Razgibajmo življenje z učenjem obnavlja in pridobiva temeljna znanja in spretnosti za lažje obvladovanje situacij v vsakdanjem življenju ter pripomore k vključevanju udeležencev v različne družbene aktivnosti.

Zelo pozdravljam projekt, ki se zavzema za dvig pismenosti odraslih. Kako dobrodošel je projekt, se vidi tudi v zelo velikem zanimanju zanj. Tako, kot smo se nekoč učili pisati in brati, se je zdaj skoraj nujno naučiti delati z računalnikom. Naši otroci so rasli in zrasli ob njih, mi odrasli , še posebej starejši pa smo čisto brez vsakega znanja. Zato se računalnikov bojimo in se jih izogibamo. Izkazalo pa se je, da so v današnjem času postali nepogrešljivi in da se nujno tudi mi starejši moramo naučiti. Ta projekt nam to omogoča in vzpodbuja našo željo po znanju. Tečaj je zelo strokovno voden, na preprost nam razumljiv način. Zahvaljujem se in vesela sem, da ga lahko obiskujem.

Slava

Trend današnjih generacij, ki se upokojijo je aktivno staranje. Poleg fizične aktivnosti je pomembna tudi intelektualna. Dobro in zaželeno je, da se učimo novih znanj. Takšen in podobni tečaji (tuji jeziki, glasba …) so pravi trening za možganske celice.
Predavanja so zelo dobra, razumljiva in ponazorjeno podana. Tečaj mi je zelo všeč. Pohvala in zahvala organizatorjem in izvajalcem.

Magdalena

V tem vseživljenjskem izobraževanju katerega predstavljate, sem zase našla zanimive in koristne predstavitve in predavanja in mislim, da so zanimiva tudi za mlajše in starejše generacije.

Rosanda

Pred veliko leti sem sedela v učilnici in se borila za ocene oz. znanje, sedaj sedim v učilnici sproščena, vesela, želim si obnoviti znanje in prebuditi čim več zaspanih sivih celih. Z veseljem spremljam novosti in rada brskam po spletu. Na tečaju je zelo lepo in zabavno. Želim si še kakšne takšne izpopolnitve.

Marija

Želel sem si, da bi znal malo pogledati po internetu, zato me je pot zapeljala v učilnico na LU. Program rad spremljam, učim se korak za korakom, tako počasi znanje prodira tudi v moje možgane, zato pozdravljam ta tečaj!

Ivan

Živeti je učiti se. Kvaliteta življenja predvsem v tretjem življenjskem obdobju se odraža tudi v spoznavanju in želji po novih snoveh. Hvala za odlično podajanje snovi.

Hilda

Vnaprej bi se vam rad zahvalil za vašo požrtvovalnost ter trud, katerega vlagate za nas starejšo generacijo. Ker nisem imel v mladosti priložnosti spoznati dela na računalniku pa mislim, da bom pri vas to vsaj delno osvojil. Zato vam še enkrat hvala.

Albin

Zelo lepo in pohvalno in še enkrat hvala za zanimive projekte in tečaje v katerih bo veliko ljudi našlo kaj zanimivega zase.

Marko