Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spomladanski koncert glasbene šole: Ubrano v pomlad


Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur tradicionalno na začetku pomladi priredi koncert učencev. Kot veleva praksa in dober odziv gledalcev, se mladi glasbeniki predstavijo v manjših komornih skupinah. Solistične točke učenci večinoma izvajajo na internih in manjših javnih produkcijah v glasbeni šoli, ki jih ta izvaja skozi vse leto.

Kot prvi so se z otroškim zborčkom predstavili otroci iz glasbene pripravnice, ki jih je vodila profesorica Tina Pečar, ki je prevzela tudi vlogo povezovalke. Učenci in njihovi profesorji so pripravili zanimiv program tako klasičnih skladb, kot zimzelenih popevk. Prvič viden je bil tudi trio kljunastih flavt, ki jih učenci igrajo, preden se v drugem razredu odločijo za drugo pihalno glasbilo, klarinet, flavto, trobento … Navdušili so tudi pevke in pevec vokalne skupine glasbene šole pod mentorstvom Damjane Rosenstein. Upamo lahko, da se bodo pojavili tudi na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov, ki jo vsako leto pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Šentjur. Bolj ali manj v standardno sestavo, ki se je odlično izkazala na spomladanskem koncertu, pa so sestavljali trio flavt, kitarska komorna skupina, godalna komorna skupina, orkester harmonik, tolkalna skupina in mladinski pihalni orkester.

Nabito polna dvorana gledalcev, po večini staršev nastopajočihje bila nad izvedenim navdušena in vsako točko nagradila z dolgimi aplavzi.

jg / Šentjurske novice, 30. 3. 2011