Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razstava likovnih del Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica: “Pomladno razkošje” (video)


Minuli konec tedna je Društvo ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica v Kulturnem centru Rogaška Slatina odprlo razstavo slik z naslovom “Pomladno razkošje”. V desetih letih obstoja društva so tokrat članice društva že desetič pripravile razstavo v čast dnevu žena.

Angelca Bele je na otvoritvi poudarila pomen praznika dneva žena, o katerem se dan pred praznikom, na praznični dan in na dan po prazniku še govori, kasneje se na to hitro pozabi. Prisotne je spomnila, da je nekaj desetletij nazaj pomen praznika žensk bil veliko bolj spoštovan in cenjen, saj so tudi v šolah učitelji in učiteljice učence spodbujali, naj naberejo rožice za mame in babice in jim čestitajo ob njihovem prazniku. V Društvu ljubiteljev likovne ustvarjalnosti so se praznovanja 8. marca lotili s tistim, kar jih druži že deset let – s čopiči in barvami. Ustvarili so čudovite slike in jih postavili na ogled.

Slike so pritegnile pozornost prisotnih
Slike so pritegnile pozornost prisotnih

Na otvoritvi so sodelovale plesalke plesne skupine iz Rogaške Slatine, katerih mentorica je Barbara Marčič. Med dvema plesnima točkama je Angelca Bele prebirala pesmi ter svečano odprla razstavo.

Poskrbljeno je bilo tudi za pogostitev
Poskrbljeno je bilo tudi za pogostitev

Vabljeni k ogledu video prispevka, kjer si lahko ogledate razstavljene slike, prisluhnete pesmi Angelce Bele in si ogledate utrinke plesne točke plesalk iz Rogaške Slatine.

 
v/t/f: eH