Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gal Gjurin navdušil sicer maloštevilno publiko (video)


Večer pred dnevom žena je Kulturni center Rogaška Slatina gostil koncert Gala Gjurina z gosti. Duša in telo je naslov nove plošče, ki jo Gal skupaj z različnimi vokalnimi in inštrumentalnimi gosti predstavlja po vsej Sloveniji. 

Odlično sprejet in uspešen album Srce, ki je luč sveta ugledal leta 2008, je nekakšna napoved vzpona in nadaljevanja Galove uspešne glasbene poti, ki jo je oplemenitil z nedavno izdanim albumom, Duša in telo. Slednji kljub vsemu prinaša svežino in izvirne zvočne pokrajine. Album je posnel skoraj v celoti sam, je avtor, izvajalec, producent in založnik.

Pred sicer maloštevilnim avditorijem je v Rogaški Slatini nastopil skupaj z zvenečimi imeni iz področja glasbe. Kitaro je poleg Gala igral Matevž Šalehar Hamo, ki velja za enega najboljših pevcev pri nas (nase je že v devetdesetih letih opozoril v skupini Babewatch, zdaj pa je aktiven s svojo zasedbo Tribute 2 Love), na violino je odlično godel Matija Krečič (mlad in talentiran glasbenik, ki se zadnje časa ukvarja s kompozicijo, vse bolj se uveljavlja kot skladatelj in aranžer klasične, filmske in etno glasbe, poznan tudi kot sodelujoči član skupine Terrafolk), hammond orgle in harmoniko je igral Denis Horvat.

Gala Gjurina so spremljali odlični glasbeniki
Gala Gjurina so spremljali odlični glasbeniki

V dve in pol urnem glasbenem spektaklu je Gal z gosti prisotnim dokazal, da so izvrstni glasbeniki, saj so prisotni melodije kar vsrkavali vase. Glasbenike so med koncertom večkrat nagradili z bučnim aplavzom. Edina temna točka dogodka je nerazumljivo dejstvo, da dvorana, ki sicer sprejme vsaj desetkrat več obiskovalcev, kot jih je bilo na koncertu, ni bila bolj polna. Nenazadnje se človek vpraša kaj ponuditi publiki oz. krajanom, ki se tako slabo odzovejo na resnično kvaliteten dogodek, ki si ga v marsikaterem kraju ljudje želijo, a lahko o njem le sanjajo. 

Vabljeni k ogledu utrinkov iz koncerta v Rogaški Slatini:

 
v/t/f: eH