Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S predstave misterijev in miselnih ukan (video)



Eno izmed januarskih sobot se je zgodil še en zanimiv večer v izvedbi Študentskega kluba mladih Šentjur. ŠKMŠjevci so v goste povabil maga Mitja Rota. Ta je v svojem programu izvedel nekaj klasičnih trikov z ruticami in vrvicami ter trikov področja mentalizma, branja misli in telepatije.

Kar nekaj ukan je čarovniku uspelo, nekatere pa so budna očesa gledalcev tudi razkrila. Bolj impresivno, kot klasične trike, je Rota izvedel trike iz mentalizma. Ugibal je, katera imena so napisana na listih prostovoljcev iz občinstva, iskal v kateri roki se izmed štirih parov skriva žogica itd …

Maloštevilno občinstvo, bilo jih je okoli 30, je po končanem šovu, domov odšlo zadovoljno. Čeprav čarodej navadno pobira tudi 15-evrsko vstopnino na svoje predstave ter predstavlja tudi neko ime na svojem področju, ŠKMŠ-ju ni uspelo privabiti večjega števila obiskovalcev, pa čeprav je bil tudi tokrat vstop prost (istočasno je bila v Hruševcu precej obiskana prvoligaška košarkarska tekma, kar bi se dalo nekoliko zaobiti; op. bR).

Labirint uma, kakor so predstavo poimenovali organizatorji, je v obiskovalcih zasejal dvom, kako je to sploh mogoče. Saj to so konec koncev, bili samo triki. Ali ne?

t/f/v: jg / Šentjurske novice, 26. 1. 2011