Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Denis Štrok iz Zibike med najboljšimi mladimi lesarji Evrope (foto)


denis strokPrejšnji vikend se je v Lizboni na Portugalskem odvijalo evropsko prvenstvo v poklicnih panogah Euroskills 2010. Ekipa Slovenije se je odlično odrezala. Član slovenske ekipe v kategoriji lesarstvo je bil tudi Denis Štrok iz Zibike, sicer slovenski prvak v tej kategoriji.

Denis Štrok obiskuje Višjo strokovno  šolo v Mariboru. V ekipnem tekmovanju je zasedel 2. mesto, posamično pa je postal 4. najboljši mladi lesar Evrope. Iz Lizbone se je vrnil v nedeljo, 12. decembra, nekaj po polnoči. Pripeljal ga je brat Matic. Ponosni krajani Zibike so mu pripravili skromen sprejem. Pričakali so ga s šopkom rož, sledil je kratek pozdrav in čestitke. Kot se spodobi ob takih priložnostih, so odprli steklenico penine in nazdravili. Sledila je skupinska fotografija za spomin. Mama Berta je pripravila prigrizek, oče Jože pa je poskrbel za vino. Ob prigrizku in kozarčku rujnega je Denis pripovedoval o tekmovanju in doživetjih na Portugalskem.

denis strok
Zibčani so pripravili sprejem za svojega rojaka
denis strok
Skupinska fotografija krajanov z evropskim ekipnim podprvakom
denis strok
Denis je s slovensko reprezentanco osvojil 2. mesto, v posamični konkurenci pa je postal 4. najboljši mladi lesar Evrope

Marko Ketiš