Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Neuradni volilni rezultati: Diaci osvaja Šentjur, v Dobju Leskovšek za 45 glasov


 

Danes v 74 slovenskih občinah izvajajo drugi krog županskih volitev, med njimi pa sta z našega območja to Dobje in Šentjur.

Šentjur očitno dobiva novega župana. Čeprav podatki še niso uradni, pa je po preštetih glasovih z 36 volišč (7576 glasov) bolj ali manj jasno, da je nov župan Šentjurja mag. Marko Diaci, ki je dobil 55,48 % glasov. Dosedanjemu županu mag. Štefanu Tislu je uspelo zbrati 44,53 % glasov.

V občini Dobje je za borih 45 glasov zmagal dosedanji podžupan in predstavnik stranke SLS Franc Leskovšek. Zbral je 53,97 %  glasov, njegova protikandidatka Natalija Plemenitaš Fuchs pa 46,93 %

Spremljajte Kozjansko.info še naprej, kjer si boste ob rednem osveževanju rezultatov lahko v kratkem ogledali še prve odzive novih županov in tudi poražencev volitev.

 

V Dobju se je v drugem krogu volitev na voliščih zglasilo 569 oz. 66,47 %  volilnih upravičencev, v Šentjurju pa 7.557  oz. 47,55 %. Povprečje vseh občin znaša 36,16 %. Najvišja udeležba je v Hodošu, kjer je volilo že 87,33 % volivcev, v Žalcu, kjer je eden od kandidatov odstopil od kandidature pa 27,70 %. Dobjani se med 74 občinami uvrščano na 7., Šentjurčani pa na 57. mesto.

Na osrednjem spletnem portalu Obsotelja in Kozjanskega bomo takoj po preštetju glasov pridobili izjave vseh štirih kandidatov z našega območja.

 

*Na fotografiji volilna ena od volilnih skrinj, kot  jih uporabljajo v šentjruski občini