Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Garažna hiša Janina odprla svoja nedrja


V soboto so v Rogaški Slatini odprli podzemno parkirno hišo Janina, ki bo izdatno pripomogla k urejanju parkirne problematike v bližini hotelov, ob tem pa so uredili tudi bližnjo cestno infrastrukturo. 

Parkirna hiša meri v dolžino 71 m, v širino 33 m in je zgrajena v 4 medetažah s skupno 179 parkirnimi mesti, od tega 17 za invalide, katerim je za lažji dostop na voljo tudi osebno dvigalo. Skupna vrednost izgradnje parkirne hiše je znašala 3.480.000 EUR, njena gradnja pa je potekala od 19. novembra lanskega leta, ko je bil položen temeljni kamen.

S predlanskim sprejemom prostorskih aktov je Občina Rogaška Slatina omogočila začetek gradnje treh parkirnih hiš v območju hotelov, poleg tega pa prevzela še iniciativo za začetek gradnje prve od teh. Z izvedbo javnega poziva za ustanovitev stavbne pravice za izgradnjo parkirne hiše je bil izbran najugodnejši ponudnik, družba Nivo, gradnje in ekologija d.d. iz Celja, ki je parkirno hišo zgradila in bo z njo upravljala 33 let.

V tem času pa je občina na območju parkirne hiše uredila prometno infrastrukturo, ki je zajemala ureditev ceste na Cvetlični hrib z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave, izgradnjo novega priključka na Ivanov hrib ter ureditev lokalne ceste med Zdraviliškim trgom in parkirno hišo. Vrednost navedenih del je znašala 307.000 EUR, občina pa je uspela pridobiti 106.000 EUR sofinanciranja iz državnega proračuna.

Na tem območju načrtujejo še nadaljnje aktivnosti, saj pripravljajo dokumentacijo za izgradnjo kulturno turističnega središča in ureditev mestnega parka, del katerega bo urejen že sedaj v sklopu hortikulturne ureditve prostora v območju parkirne hiše, kar bo temu delu Rogaške slatine dalo še dodatno prepoznavnost in turistično zanimivost.

 

Videozapis TV Celje

 

*Na fotografiji območje vhoda v slatinsko parkirno podzemlje