Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani deklasirali Rogaško, Šentjur in Mons Claudius s prvimi točkami


burim asllanajNajzanimivejši obračun minulega nogometnega vikenda je bil v Šmarju pri Jelšah, kjer so domači igralci s sedmimi zadetki v lokalnem derbiju ponižali nogometaše iz Rogaške Slatine. Prve letošnje zmage so se na gostovanju v Rušah veselili Rogatčani, Šentjurčani pa so na Sladkem Vrhu vknjižili prvo letošnjo točko v tretjeligaški konkurenci. Kozjani so se iz Krškega vrnili praznih rok.

3. SNL – vzhod
Člani DNŠ MU Šentjur so na gostovanju na Sladkem Vrhu pri drugouvrščeni ekipi Palome vknjižili prvo letošnjo točko. Končni izid je bil dosežen že v prvem polčasu. Palomo je v 15. minuti v vodstvo popeljal Aleš Vajnhandl. V 39. minuti je mrežo domačega vratarja zatresel Šentjurčan Anže Zavšek in s tem postavil končni izid srečanja. Šentjurčani z eno osvojeno točko ostajajo na dnu razpredelnice 3. SNL – vzhod, na vrhu so še vedno člani Kovinarja iz Štor, ki so si v soboto razdelili točke s Simer šampionom.

Paloma : MU Šentjur 1:1 (1:1)
Vajnhandl (15′); Zavšek (39′)

Rezultati, lestvica, zapisniki

Štajerska nogometna liga
V derbiju 4. kroga Štajerske nogometne lige sta se srečala lokalna rivala iz Šmarja pri Jelšah in Rogaške Slatine. Šmarčani so srečanje odlično začeli in prek Davida Firšta, ki je bil pred sezono v kombinacijah za okrepitev slatinske ekipe, že v prvi minuti povedli. Gostje si še niso dobro opomogli od šoka, ko je njihov zaostanek že zrasel na dva gola. Svoj letošnji prvenec je v 7. minuti dosegel Burim Asllanaj. Slabih 20 minut kasneje se je prvič v letos na listo strelcev vpisal še drugi šmarski napadalec Mario Špoljar. Slatinski vratar Andraž Kobilšek je pred zaključkom prvega polčasa moral še enkrat po žogo v svojo mrežo. Svoj četrti letošnji zadetek je dosegel Alen Neskić. Tudi v drugem polčasu so Šmarčani gospodarili na igrišču in z učinkovitim zaključkom povsem deklasirali Slatinčane. Peti šmarski zadetek je v 54. minuti dosegel Damjan Mauher, v nadaljevanju pa je bil še dvakrat natančen Burim Asllanaj, ki je s hat-trickom poskrbel za slavje med navijači ob visoki zmagi nad večnimi rivali.

Rogatčani so na gostovanju v Rušah presenetili gostitelje in se domov vrnili s prvo letošnjo zmago. Edini gol na tekmi je v 70. minuti dosegel David Mikše. Tudi tokrat pa so nogometaši Mons Claudiusa zbrali veliko število rumenih kartonov, glavni sodnik srečanja Niko Mihelič je z rumenim opozorilom kaznoval kar šest rogaških igralcev.

Člani NK Šmarje pri Jelšah so se z drugo letošnjo zmago povzpeli na peto mesto v razpredelnici, kjer za vodilnim Zavrčom, ki je še edina ekipa s sto odstotnim izkupičkom, zaostajajo za 5 točk. Mons Claudius je s tremi točkami 10., NK GIC gradnje Rogaška pa z istim točkovnim izkupičkom a slabšo gol razliko zaseda 12. mesto.

Šmarje pri Jelšah : GIC gradnje Rogaška 7:0 (4:0)
Firšt (1′), Asllanaj (7′, 61′, 73′), Špoljar (24′), Neskić (34′), Mauher (54′)

Pohorje : Mons Claudius 0:1 (0:0)
Mikše (70′)

Rezultati, zapisniki, lestvica

Medobčinska liga MNZ Celje
Kozjani so na gostovanju pri ekipi Krško B po prvem polčasu zaostajali z 1:0. Mrežo vratarja Boštjana Ceraja je zatresel Marko Jakolić. V drugem polčasu so Kozjani najprej izenačili, nato pa se hitro spet znašli v zaostanku. V 71. minuti je izenačil Miha Golob, le dve minuti kasneje pa je gostitelje z drugim zadetkom na tekmi v vodstvo ponovno popeljal Jakolić. Dve minuti kasneje je sledila izključitev Roberta Blaževića zaradi dveh rumenih kartonov. Domači so s pridom izkoristili številčno prednost in v 82. minuti je Amel Nadarević postavil končni rezultat.

Krško B : Odred Kozje 3.1 (1:0)
Jakolić (10′, 73′), Nadarević (82′); Golob (71′)
Izključen: Blažević (75′ – Kozje)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Na zgornji fotografiji je Burim Asllanaj, ki je v lokalnem derbiju prekinil letošnji strelski post in Slatinčanom zabil tri gole.

Pregled pripravil: mK