Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drugi kandidat za šentjurskega župana: Jože Artnak iz LDS (video)


Včeraj je na odru šentjurskega kulturnega doma z geslom “Iz parterja na oder – pred žaromete” za jesenske lokalne volitve svojo župansko kandidaturo napovedal predsednik Občinskega odbora Liberalne demokracije Slovenije Šentjur Jože Artnak, sicer dolgoletni občinski svetnik in vodja OO LDS, zadnja dva mandata pa tudi šentjurski podžupan.

Svetniška skupina LDS je druga največja v šentjurskem občinskem svetu in jo sestavlja peterica svetnikov. Trenutni mandat so pričeli s šestimi člani, a je Robert Polnar pred nekaj meseci zapustil njihove vrste.

Artnak je sicer drugi kandidat, ki je napovedal borbo za šentjurski županski stolček. Pred dobrim mesecem dni je to storil kandidat Gibanja za občino Šentjur mag. Marko Diaci.

Spodaj si lahko ogledate gradivo, ki ga je Artnak predstavil novinarjem, z videoposnetkov pa je razvidno še kaj več.

 

Kdor se vsakemu dobrika, nikomer ni zvest,
kdor vse obljublja, ničesar ne izpolni.

(Ivan Cankar)

Odločil sem se, da kandidiram za župana Občine Šentjur. Smatram, da sem se pri opravljanju številnih odgovornih funkcij dovolj prekalil in dozorel, da bom dober župan. Moj način dela je sodelovanje in timsko delo, ne konflikti. Imam sposobnost povezovati, ne razdvajati. Smatram, da sem veliko koristnega prispeval pri dosedanjemu delu in vodenju občine, predvsem na področju urejanja vseh vrst cest in zahtevni umestitvi Navezovalen ceste Dramlje – Šentjur v prostor.

Imam jasno vizijo in razdelano strategijo razvoja občine. Ta je povezana tudi z našo bogato zgodovino od starodavnega Rifnika, preko srednjeveških zgodb in obeležij, velikih mož Ipavcev, Slomška in drugih, obdobij junaštev vseh vojn in tistih, ki so v novejši zgodovini pripomogli k našemu razvoju.

V moji ekipi bodo naloge razdeljene tako, da bo vsak delal, kar je najbolj sposoben in dosledno izvajal dogovorjeno. Občina potrebuje svežo energijo. K delu za dobro občine bom pritegnil vse, ki bodo pri tem hoteli sodelovati. Najboljši med njimi bodo moji najožji sodelavci. Imam številna znanstva s sposobnimi in pomembnimi ljudmi na raznih področjih, s katerimi si bom pomagal za čimvečji blagor občine in v javno dobro vseh njenih prebivalk in prebivalcev.

Moje ključne programske usmeritve za naslednji mandat so:
1. nadaljnja posodobitev vseh vrst cest v celotni občini in v okviru tega tudi gradnja Navezovalne ceste Dramlje – Šentjur med Trnovcem in Črnolico (Šentjurske obvoznice) kot naše razvojne hrbtenice;
2. reševanje problematike nezaposlenosti, predvsem mlade izobražene generacije, z vzpostavljanjem ugodnih pogojev za pridobitev investitorjev;
3. vzpodbujanje dela na področju družbenih dejavnosti: športa, kulture, izobraževanja, varstva pred nesrečami, sociale in razne oblike prostovoljnega in humanitarnega dela ter vzpodbujanje društvenega in družabnega organiziranja. Še posebej poudarjam potrebo po gradnji novega kulturnega doma v Šentjurju.
Imam veliko energije in volje, ki jo želim posvetiti v dobro vseh ljudi v občini oz. v javno korist, zato sem prepričan, da bom uspešno izpolnil zastavljene cilje in pričakovanja. Svojo funkcijo bom opravljal poklicno.

 

 

 

 

 

 

 

 

t/f/v: bR