Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sebič iz Krke k Hopsom


S trenutno vodilnim košarkarskim kolektivom državnega prvenstva, v katerega se bo ljubljanska Olimpija vključila v drugem delu, se je pred kratkim razšel Stanko Sebič.

25-letni krilni center iz Jakoba pri Šentjurju je prve članske minute odigral v sezoni 1999/2000 za takratnega šentjurskega 1. B-ligaša Kemoplast. V sezoni 2002/03 je postal član novomeškega kluba, ki je tisto sezono osvojil naslov državnih prvakov. Naslednjo sezono je kot posojeni igralec odigral pri matičnem klubu, kjer je prve članske minute odigral tudi mlajši brat Milan. Poleti 2004. je na evropskem prvenstvu do 20 let s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo. Odsihmal je bil 204 cm visoki košarkar član dolenjskega kolektiva. V lanski sezoni je v povprečno 20 minutah dosegal 6 točk in zbral 3,6 skoka na tekmo.

Kariero bo nadaljeval pri Hopsih s Polzele, zanje pa bo v soboto debitiral v športni dvorani Leona Štuklja, torej ravno na svojem nekdanjem delovnem mestu. Podobno bo tudi 19. februarja, ko bodo Hopsi v četrtfinalu pokala Spar igrali s Krko, ki je organizator zaključnega turnirja.

 

 

*na sliki Stanko še v zelenobelem dresu; foto: adriaticbasket.com