Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sandi Čebular: Nočem iti kar nekam in potem sedeti na klopi


Pretekli vikend je Sandi Čebular na prvoligaški tekmi v dresu KK Šentjur proti šoštanjski Elektri Esotech dosegel rekordnih 42 točk in slovensko košarkarsko javnost znova opozoril nase. Za njegov rekordni dosežek je doslej veljalo 34 točk, ki jih je novembra 2004 dosegel proti ekipi iz Postojne.

S košarkarjem, ki ze je znašel tudi na naši lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, je spletni portal Košarka.si opravil kratek intervju.

Leta 1986 rojeni Kozjan je košarkarsko pot pričel v Šentjurju, kamor ga je pripeljal Draško Adžić. Med člani je prvič zaigral pri 16 letih, pri 18 pa je nekajkrat že strelsko eksplodiral. V sezoni 2005/06 se je dokončno uveljavi in je po rednem delu tekmovanja vodil na ligaški listi strelcev. Zmago Sagadin ga je pred naslednjo sezono povabil v evroligaško Olimpijo, a so legendarnega trenerja zamenjali, klub pa se je znašel še v globlji krizi. Sandi se naigral šele v končnici, ko je moral reševati naslov državnih prvakov. V okviru evropskega prvenstva v Španiji je leta 2007 zbral 9 nastopov v članski reprezentanci. Na iberskem polotoku je dve nastopal za drugoligaša iz Santiaga de Compostela. Nov zagon na športni poti je jeseni 2009 poiskal v matičnem klubu, kjer se kmalu povzpne na vrh ligaške liste strelcev. V čast si šteje tudi dva nastopa na članski tekmi ob dnevih slovenske košarke.