Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

120 pevcev naenkrat o svobodi


 

Na odru šentjurskega kulturnega doma se je odvil še eden presežnik. Dogodek, ki bi lahko zapisali tudi v mini šentjursko guinessovo knjigo rekordov, saj je na odru stalo več kot 120 pevcev naenkrat. Večer je bil posvečen skladatelju, zborovodji in publicistu Radovanu Gobcu, vse organizacijske niti pa je držala neutrudljiva Anita Koleša.

Celoten dogodek je sodil med Ipavčeve dneve v Šentjurju, ki kot kaže postajajo vse bolj tradicionalni. Nismo sicer našli kakšne večje povezave med Radovanom Gobcem in Ipavci, vendar ne smemo biti preveč pikolovski. Moderiranje prireditve je prevzela kar organizatorica sama, pridružil se ji je Mitja Gobec, sin slavnega skladatelja. V dvorani med avditorijem je koncert spremljala vdova Radovana Gobca – Jožica Gobec. Pogovor med Koleševo in Gobcem je bil sicer zastavljen kot zanimiva oblika povezovanja, vendar se je slavnostni gost občasno preveč pustil zapeljati nostalgiji spominov in zbrane pevske skupine, ki so čakale na svoj nastop, pustil greti pod reflektorji. Nastopili so Mladinski pevski zbor OŠ Franja Malgaja, Mešani pevski zbor Akvonij Zarja Šentvid, Vokalna skupina in Ženski zbor skladateljev Ipavcev ter združen moški zbor pevcev Skladateljev Ipavcev Šentjur in Dramelj. Zadnji združeni moški zbor je marsikateremu poslušalcu povzročil nostalgične občutke ne tako daljne povojne zgodovine. Piko na i pa je postavila zadnja pesem „Pesem o svobodi”, ki so jo odpeli vsi nastopajoči skupaj. Na odru je tako stalo več kot 120 pevcev. Skupen zbor je vodil prof. Matevž Goršič. Za pravi partizanski duh so poskrbeli harmonikarji Rudi Sakelšek, Andraž Frece in Matevž Pušnik, ki so spremljali nekaj zapetih pesmi.

Mitja Gobec se je na koncu koncerta s simboličnimi darili zahvalil vsem zborovodjem – Meliti Račečič Prevodnik, Simoni Zdolšek, Mojci Volavšek, Mateju Romihu ter Matevžu Goršiču.

 

Jure Godler / Šentjurske novice