Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Monika Grobin, kandidatka za Lepo sosedo


Monika GrobinPo Ines Turk, ki je osvojila naslov Lepe sosede 2007, ima območje Obsotelja in Kozjanskega novo možnost, da se dekle iz tega obočja okiti s prestižnim nazivom. V izboru revije Hopla se ob Šentjurčanki Tini Jezernik za naziv Lepe sosede 2009 poteguje tudi Monika Grobin iz Šmarja pri Jelšah. Monika nam je v ogovoru zaupala svoja pričakovanja pred zaključnim izborom.

Kako bi se opisala v nekaj besedah, kaj počneš in kaj bi želela početi v prihodnosti?
Sem Monika Grobin, prihajam iz Šmarja pri Jelšah, sem izredna študentka Poslovne ekonomije v Celju. Sem energična in družabna, iskrena, odprta in včasih tudi muhasta, kar je v paketu tipične levinje. Ponosna sem na svojo skromnost in delavnost. Skozi življenje me vodita nagon in srce. Zelo rada se ukvarjam s športom, rada rolam, kolesarim, plavam in še kaj. Obožujem poletje in morje. Trenutno delam preko študenta ter opravljam izpite zadnjega letnika, tako da mi poleg tega ostane zelo malo časa za hobije. V prihodnosti se še ne vidim na točno določenem mestu, ker sem prilagodljiva oseba ter pripravljena na veliko izzivov, upam da čimprej zaključim šolanje, potem pa bom videla po kateri poti bom šla, vsekakor kaj v smeri moje izobrazbe.

monika grobin Zakaj sodelovanje na tekmovanju Lepa soseda?
Za sodelovanje na tekmovanju Lepa soseda se nisem odločila čisto sama, tako kot večina deklet, ampak so k temu pripomogli znanci in prijatelji. Tako da sem pobudo prejela s strani domačinov ter ljudi ki me poznajo. Sprva je bila samo šala, nakar sem tudi oddala prijavnico. Tako da ni posebnega razloga in namena.


Kako glasovati zate?

Zame lahko glasujete preko SMS sporočil (ključna beseda “LS 609” na številko 3131) eno oddano sporočilo velja en glas, lahko pa tudi s kuponi ki jih najdete v reviji Hopla (izide vsak petek).

Kaj se bo spremenilo v tvojem življenju, če na omenjenem lepotnem tekmovanju zmagaš?
Če se že zgodi, da zmagam na izboru za lepo sosedo, bom morda malo bolj prepoznavna v svojem domačem kraju. Drugače pa ne verjamem, da bi se kaj korenito spremenilo, saj mi predstavlja prednost dokončanje fakultete ter primerna zaposlitev. Vsekakor pa bi bil moj urnik bolj zatrpan z obveznostmi, kar za mene ni velik problem, saj se rada udeležujem prireditev in sklepam nova poznanstva. V primeru, da prejmem naslov lepe sosede, se bom potrudila po najboljših močeh, da ga tudi primerno uporabim.

Kaj meniš o tem, da lepe ženske ljubijo “barabe” in tiste z “globokimi denarnicami”? Je tudi pri lepih sosedah tako?
Mislim, da je to vse preveč posplošeno, četudi se je včasih treba opečt, da spoznaš resnico. Meni osebno je najbolj pomemebna notranja lepota, katero si vsak posameznik izbere sam. Izbira, da nam je mar in smo ljubeci, da znamo videt bistvo, ki je očem skrito. Tako da me tako omenjene “barabe” in “tisti z globokimi denarnicami” ne interesirajo. Jaz bi prej rekla da “barabe” ljubijo dobre, zveste in predane ženske.
Monika Grobin
Kariera ali družina?
Po moje je idealno če lahko usklajuješ eno z drugim. Za kariero ni vredno ogrožati družine.

Kaj ti je v tvojem kraju najbolj všeč in kaj pogrešaš?
V mojem kraju sem zelo ponosna na razne znamenitosti in lepo pokrajno ki jo imamo. Zelo znamenita je kalvarija Sv. Roka, Jelšingrad, ki je pred kratkim začel z obratovanjem golf igrišča, ter v neposredni bližini mirna vasica Dvor, od koder prihajam. V mestu pogrešam že dolgo obljubljeno obvoznico, ki bi razbremenila prevelik promet v centru Šmarja, ter mogoče obnovo že zastarelega kopališča, kamor bi lahko zahajali mladi v poletnih dneh.

Bi želela morda kaj dodati za bralce portala Kozjansko.info?
Vse bralce in obiskovalce spletnega portala Kozjansko.info, lepo naprošam da me podprejo z glasom pri tekmovanju lepa soseda, katerga lahko spremljajo v reviji Hopla ali na spletni strani http://www.lepasoseda.si. Vnaprej se vam zahvaljujem za vaš glas.

t: gK in mK f: osebni arhiv Monike Grobin