Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zgodil se nam je Big band Šentjur


Poletni koncert Big banda Šentjur, ki se je zgodil v soboto 28. junija v kulturnem domu, je glasbeni dogodek, ki ga ne gre prezreti. Po Pihalnem orkestru Šentjur smo dobili še en glasbeni sestav, ki modernizira našo glasbeno sceno. Prepolna dvorana zadovoljne publike je bila jasno znamenje, da smo Šentjurčani po štirih desetletjih organizirane glasbene vzgoje hvaležno dočakali ta novi oziroma drugačni glasbeni pristop.

Big band Šentjur se seveda ni zgodil sam od sebe – je logična posledica organiziranega glasbenega šolstva. Sicer ne vem, ali se je 17 članov šentjurskega Big banda izšolalo v Šentjurju, lahko pa domnevam, da je večina vsaj posredno v povezavi z GŠ. Naj bo tako ali drugače, brez dvoma predstavlja pojav domače jazzovske skupine zgodovinski glasbeni dogodek, ki bo, pravzaprav je po samo dveh letih svojega delovanja že, odlično popestril našo sicer izvrstno, toda že rahlo prenasičeno zborovsko in narodno zabavno sceno. Mladostni sestav in energija, ki ju band izžareva, nam obetata, da se bomo v nekaj letih v Šentjurju lahko pohvalili s tovrstno odlično glasbo. Je izraz »bomo v nekaj letih« pravi, ali pa ta trenutek morda že podcenjujoč, ne vem. Osebno mi je bil nastop Big banda Šentjur simpatičen, če pa je bil tudi izvajalsko opitmalen, si res ne bi upal soditi. Lahko pa povem, da so se mi fantje in punce zdeli preglasni, zunaj na Mestnem trgu ali v hruševski dvorani bi bili verjetno čisto ta pravi, z »brutalnimi« ritmi so preveč »lomili« melodije, solisti pa so morda premalo prišli do besede. Da o šarmiranju publike niti ne govorim. Gost koncerta prekaljeni Adi Smolar jim je lepo demonstriral to za šov prepotrebno veščino. Sicer pa so se te svoje pomanjkljivosti verjetno tudi sami predobro zavedali, zato so jo skušali popraviti s Smolarjem in pevko Aleksandro Cavnik.

Kdo so prve zvezde Big banda Šentjur? Dirigent in trobentač Boštjan Jager nedvomno, takoj za njim bi postavil Mateja Mastnaka in Aljošo Jurkoška na trobenti, Ernesta Rajha na pozavni, Matejo Rajh na klaviaturah, Matica Plemenitaša na kitari itd. Ni znano, če je Aleksanrda Cavnik že tudi članica tega sestava, ali pa je bila samo enkratna gostja, kot nam tudi niso povedali, kdo in kaj je Tomaž, ki je vskočil s trobento v posebni točki presenečenja. Ampak po prvem nastopu, pardon drugem, res še ne moremo vseh poznati in vse vedeti o njih. Do prihodnjega koncerta pa se bo lahko tudi Aleksandra Cavnik, ki je sicer občuteno zapela Poletno noč in Zemlja pleše, naučila tudi voditeljskih spretnosti.

 

 

t/f: FK / Šentjurske novice