Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

So delegati res sramežljivi?


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 40 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Na dnevnem redu seje občinske skupščine Šmarje pri Jelšah, ki je bila preteklo sredo, je bil, med drugim, tudi osnutek dogovora o ustanovitvi sveta kozjanskih občin.

V občinah Brežice, Krško, Laško, Sevnica, Šentjur in Šmarje pri Jelšah so se odločili, da za hitrejši razvoj na Kozjanskem ustanovijo delovno telo, ki naj bi obravnavalo pereča družbenoekonomska vprašanja tega območja, usklajevalo aktivnosti pri načrtovanju in uresničevanju posameznih razvojnih nalog in dajalo pobude za ukrepe, ki naj bi pospešili razvoj tega manj razvitega območja. Vsaka občina naj bi imela v svetu enako število delegatov, njegovo delo pa ni povezano z novimi zaposlitvami ali dodatnimi finančnimi sredstvi. Takšen način urejanja zadev skup nega pomena predvideva tudi statut občine Šmarje pri Jelšah.

Delegati zbora združenega dela in zbora krajevnih skupnosti (družbenopolitični zbor ni bil sklepčen) so se odločili, da predlog dogovora o ustanovitvi sveta kozjanskih občin ostane v javni razpravi do prvega jesenskega zasedanja šmarske občinske skupščine.

Žal je ostala brez delegatske razprave informacija o poslovnih rezultatih organizacij združenega dela v letošnjem prvem tromesečju, pa čeprav so rezultati zaskrbljujoči. Že samo krepko podvojene izgube in devet OZD s področja gospodarstva, ki so poslovale negativno, bi bil lahko izziv za razpravo. Če pa že o slabem neradi govorimo, bi šmarski skupščinski delegati lahko vsaj pohvalili izvoz in tiste izvoznike, ki so dosegli na tem področju lepe rezultate.

Marjela Agrež, Novi tednik, 21. 6. 1984