Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so letošnji občinski nagrajenci Občine Rogaška Slatina


Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na nedavni seji potrdil letošnje občinske nagrajence.

Ti bodo svoje nagrade prejeli na slavnostni seji, ki se bo odvila v okviru praznovanja občinskega praznika, ki ga Rogaška Slatina praznuje 26. julija.

Letos bo občina s priznanji nagradila pet posameznikov in društev, ki so s svojim delovanjem na raznih področjih prispevali k dobrobitu občine in njenih prebivalcev. Podeljeni bosta dve občinski plaketi in tri občinska priznanja.

Prvi prejemnik plakete občine je Boris Führer, ki je na občinskem in širšem območju izjemno aktiven na kulturnem in družbeno političnem področju. Opravljal je več funkcij lokalne samouprave in tri mandate bil podžupan občine. Aktivno je vključen v delovanje več društev. Že več kot 20 let je član Pihalnega orkestra Rogaška Slatina, kjer ob odsotnosti predsednika pa opravlja tudi njegovo funkcijo. Aktiven je tudi v Društvu vinogradnikov Rogaška Slatina in sodeluje pri projektu Prostofer Občine Rogaška Slatina.

Drug prejemnik plakete občine je podjetje Podoba d.o.o.. Podjetju se je začetek pisal leta 1994, ko ga je ustanovil takrat tehnični urednik Rogaških Novic Matija Kvesić. Na začetku se je ukvarjal z oblikovanjem, fotokopiranjem in izdelavo enostavnih tiskovin. Leta 1995 je podjetje dobilo svoj prvi poslovni prostor v Poslovnem centru Sonce. Po več desetletjih širitve dejavnosti sedaj ponujajo razne grafične storitve, kot je oblikovanje, reklamna plastificiranja, avto grafiko in vse možne dodelave tiskovin, ki jih tiskajo na svojih strojih. Lansko letos so 85 tisoč evrov investirali v visoko zmogljiv produkcijski stroj. Letos obeležujejo 30-letnico svojega delovanja.

Lanski občinski nagrajenci Občine Rogaška Slatina
Podeljena bodo tudi tri priznanja občine

Prvo priznanje bo letos šlo v roke Martine Novak Černogoj. Že od mladosti je navdušena nad petjem. Leta 2008 jo je ljubezen pripeljala v Spodnjo Kostrivnico. Kar kmalu je pomagala pri delovanju cerkvenega pevskega zbora v Rogatcu in Rogaški Slatini ter leta 2015 prevzela vodenje Moškega pevskega zbora Oton Kovačič v Kostrivnici, dve leti kasneje pa še Cerkveni mešani pevski zbor Kostrivnica. Pred petimi leti je ustanovila še otroški cerkveni pevski zbor, kjer vzgaja mlade pevce.

Naslednji prejemnik priznanja občine je Komorni zbor Cantabile. V zboru pod taktirko Andreje Došler poje 20 deklet. S svojimi odličnimi nastopi so sodelovale na mnogih regionalnih in državnih tekmovanjih, prav tako pa odlične rezultate dosegajo na mednarodnih tekmovanjih. Sodelovanje v zboru je za dekleta odlična priložnost za osebno rast, ob tem pa z raznimi uspehi v državi ter tujini odlično promovirajo slovensko pesem ter Rogaško Slatino.

Tretji prejemnik priznanja občine je Moto klub Pegaz Rogaška. Klub so ustanovili leta 1996, nato pa je po nekajletnem premoru ponovno začel delovati leta 2014, ta pa uspešno deluje še sedaj. Člani prirejajo mnogo dogodkov, moto voženj in potovanj, organizirajo preventivne akcije in sodelujejo z lokalno skupnostjo. Vsako leto z Župnijo Rogaška Slatina pripravijo moto blagoslov, ki je letos privabil okoli 4.000 motoristov. Od leta 2017 klubu predseduje Peter Barič.